Холодильники Side-by-Side – чи варто платити більше

Холодильник є невід'ємною частиною інтер'єру кухні. Якщо наші батьки були раді звичайним моделям, які не могли похвалитися стильним дизайном та різноманітними опціями, запити сучасних користувачів змушують інженерів розширювати функціональність пристроїв.

Одним із таких виробів є модель Side-by-Side. Це справжній символ сучасного кухонного обладнання, що поєднує всі переваги холодильного обладнання, а інтернет-магазин https://allo.ua/ru/holodilniki/tip_holodilnika-side_by_side/ пропонує кращі сучасні моделі відомих виробників по доступній вартості. Однак, щоб не помилитися з вибором, перед покупкою слід вивчити переваги та недоліки подібної техніки.

Конструктивні, та функціональні особливості моделей Side-by-Side

Холодильник Side-by-Side - кухонний пристрій, призначений для зберігання та заморожування продуктів, двері якого мають розпашну конструкцію.

Спочатку так позначали дві окремі моделі, які були об'єднані загальною планкою і стояли поруч. Сучасні пристрої поміщені в один корпус. У ньому є всі основні відсіки: камери зберігання продуктів, морозильне відділення. Від звичайних виробів Сайд-бай-Сайд відрізняють більші габарити.

Винахідниками таких пристроїв вважаються жителі США. Американці славляться звичкою купувати велику кількість продуктів та вживати напої з льодом. Тому вони почали випускати низькі, але широкі моделі холодильників.

Сучасні пристрої, які широко представлені в магазинах побутової техніки, є стильною, технічно складною технікою з безліччю опцій. Існуючий асортимент дозволяє підібрати відповідний за ціною та можливостями виріб, ґрунтуючись на особистих уподобаннях, думці фахівців та відгуках споживачів.

Переваги та недоліки Side-by-Side

Будь-який вид техніки має переваги та недоліки. Іноді ці параметри є головними при виборі відповідної моделі пристрою. Техніка Сайд-бай-Сайд не є винятком із правил. Тому в неї можна знайти як позитивні, і негативні риси.

Серед позитивних якостей слід виділити такі:

  • Функція No Frost. Завдяки системі примусової циркуляції повітря, на стінах пристрою не утворюється кірка з льоду.
  • Можливість компонувати двері. Зазвичай двері холодильника відчиняються аналогічно дверям шафи. Але у продажу є моделі, в яких вони можуть розкриватися в одному напрямку: праворуч або ліворуч.
  • Вбудований бар. Більшість моделей Сайд-бай-Сайд обладнано пристроєм для виробництва льоду. При цьому, щоб його отримати, не доведеться відчиняти дверцята морозильного відділення. Це дозволяє зберігати температурний режим усередині камери.
  • Фільтр. Холодильники Side-by-Side належать до сегменту техніки преміум-класу. Як правило, такі пристрої обладнані великою кількістю різноманітних фільтрів. Інфрачервоні лампи відповідають за протимікробну обробку, а чистоту повітря забезпечують поглиначі запаху та спеціальний пристрій іонізації повітря.
  • Захист від пошкодження. Холодильники подібної конфігурації відрізняються великими габаритами, тому їх конструкція включає різні пристосування, що фіксують. Вони запобігають надмірному відчиненню дверей. Це необхідно для того, щоб захистити сусідні предмети інтер'єру та покриття стулок від пошкоджень.
  • Місткість. Усі моделі можуть похвалитися об'ємним простором. Це дозволяє зберігати одночасно велику кількість продуктів.
  • На деякі моделі встановлюють два компресори. У цьому випадку додатково передбачена камера з самостійною стіною, що відтає.

До недоліків можна віднести:

  • Габарити. Це водночас перевага та недолік. Придбати такий пристрій можуть люди, які мають простору кухню. Інакше виникнуть проблеми із розміщенням.
  • Шум. На це страждають моделі з великим розміром морозильної камери. Щоб забезпечити хороше охолодження, встановлюються додаткові зовнішні вентилятори. Під час роботи можуть видавати сильний шум.
  • Споживання електроенергії. Наявність двох компресорів та додаткових елементів значно підвищує кількість споживаної електроенергії.
  • Вартість. Сайд-бай-Сайд - задоволення не з дешевих, а наявність опцій робить вартість ще вищою.