Як вибрати посуд для ресторану

Будь-яка нібито дрібниця справляє на людей незабутнє враження. Іноді важко зрозуміти, що ж включає поняття улюблений ресторан, настільки гармонійними та продуманими є всі нюанси, що створюють «обличчя» закладу.

Меню, дизайн обідньої зали, сервірування столу та рівень обслуговування – все має бути зі смаком! Ось чому можна сміливо сказати, що якісний посуд для ресторанів – важливий фактор успіху, а вигідно замовити його пропонує компанія «Форвард».

Основні види

У сервірувального посуду існує свій необхідний мінімум - кількість видів, без яких більшості ресторанів не обійтися. Входять до нього такі різновиди:

  • Для борошняних виробів потрібна пиріжкова або хлібна тарілка – її діаметр зазвичай становить 15-16 сантиметрів. Використовується для подачі пиріжків, хліба, тостів та іншої хлібної продукції.
  • Посуд для закусок. Мінімум у цьому випадку розширений – використовується відразу кілька різновидів тарілок. Власне закусочні тарілки діаметром 20 сантиметрів застосовуються часто, як підставки під супові тарілки або салатники. Багато видів холодних закусок подаються в салатницях, оселедницях та широких блюдах. Останні використовуються для нарізки, канапе та бутербродів. Гарячі закуски приносять на стіл у посуді, що використовувалася для приготування - кокільницях або порційних сковородах.
  • Для супів також потрібно кілька видів посуду. Бульйони подаються у спеціальних чашках місткістю загалом до 300 мл. Керамічні горщики та супові тарілки використовуються для традиційних видів супу. Можна подати суп у супниці, якщо всі люди, що сидять за столом, його замовили.
  • Другі страви подаються на дрібних тарілках діаметром 24 сантиметри або в горщиках. На них (або в них) можна винести порційно м'ясо та рибу. Для однієї загальної порції на стіл ставиться велика страва.
  • Для подачі десерту використовуються дрібні десертні тарілки діаметром 20 сантиметрів. Там можна подавати гарячі страви – омлети, шарлотки. Холодні солодощі розміщуються на столі креманках, встановлених зверху на пиріжкові тарілки. Так подаються креми та морозиво. Фрукти розташовуються на тарілках для десерту чи багатоярусних вазах.
  • Для чорного чаю використовуються стандартні набори із блюдця та чашки на 200 мілілітрів. Зелений сорт доречно подати у піалах. Додатково на стіл ставиться цукорниця, заварний чайник, вершники чи молочники. Для кави використовуються спеціальні набори із чашок, блюдець та кавника.

Як вибрати якісний посуд

Щоб придбати якісний посуд, необхідно звернути увагу на виробника. Бренд вкрай важливий для економії коштів господарів закладу – якісний посуд прослужить довго та не втратить зовнішнього вигляду.

Також важливий стан кераміки або глазурі та форма (дизайн). Зверніть увагу на наступні моменти при покупці посуду:

  • Ергономічність форм – тарілки та чашки повинні мати спеціальні виїмки для зручного штабелювання. Це полегшить життя офіціантам та дозволить заощадити місце на кухні.
  • Уточніть, чи зможете ви замінити в майбутньому такий посуд, що розбився, щоб не довелося змінювати всі сервізи.
  • Дизайн повинен не заважати очищенню та миттю – тобто, на посуді не повинні бути важкодоступні ділянки. Хороший посуд миється з використанням абразивних миючих засобів, але навіть це не врятує, якщо біля обідка або ручок накопичуватиметься у виїмках бруд.
  • Поверхні мають бути ідеально гладкими. Ніяких пор, в будуть розмножуватися бактерії. Посуд ретельно оглядається при яскравому світлі щодо виявлення дрібних дефектів і пористої структури кераміки чи глазурі.
  • Найчастіше посуд випускається у білому кольорі (припустимо легкий кремовий відтінок). Це гігієнічно та зручно для догляду. Однак візерунки та позолота, якщо вони є, нанесені на посуд при високій температурі – з часом вони не бліднуть та не витираються. Тому придбання яскравого сервізу – цілком припустима розкіш.
  • Багато фірм пропонують нанесення на придбаний посуд логотипу закладу, що незважаючи на фінансові витрати, не позбавлене сенсу – це робить заклад пізнаваним і незабутнім для відвідувачів.