Модульні картини в інтер'єрі: новий вишуканий формат декору

Можна дуже довго підбирати меблі та колір фарби, і таки вибрати найкраще та якісне, але дизайн складно буде назвати закінченим, якщо стіни будуть надто порожніми. Захаращувати їх всілякими поличками, дзеркалами та наклейками – теж не варіант.

Знайти оптимальний баланс допомагають модульні картини. Ідея ділити одне зображення на кілька частин дозволяє вдало вписати такий декор у кімнату будь-якого розміру та призначення. Але це не означає, що вам підійде будь-яка картина, що попалася.

Давайте разом розбиратися, як використовувати модульні картини в інтер'єрі і як зробити правильний вибір, щоб результат перевершив усі ваші очікування. А на сайті https://ekartina.com/pictures/galerea/art-i-vintaz/ ви зможете замовити чудові картини в стилях Арт та Вінтаж, що ідеально впишуться в житловий простір вашої домівки чи офісу. 

Як правильно підібрати колір модульної картини

Враховуйте власні уподобання, але не забувайте про здатність кольору впливати на настрій та сприйняття приміщення. Тому дамо кілька порад:

  • для кімнат, виконаних у сучасному стилі, часто підходять монохромні зображення, допускається один колірний акцент, який співпадатиме з акцентним кольором в обробці та декорі;
  • якщо обробка кімнати нудна, у приміщенні явно не вистачає фарб, краще взяти повнокольорову картину;
  • найяскравішим, абстрактним та сміливим полотнам місце у громадських приміщеннях – у вітальні чи їдальні. У спальні таке буяння фарб втомлюватиме, у кабінеті – відволікати;
  • ідеально, якщо за кольором картина співпадатиме з якимось елементом оздоблення або декору.

Модульна картина в інтер'єрі різних приміщень

Модульні картини – універсальна прикраса інтер'єру. Завдяки неймовірній різноманітності зображень, кольорів, розміру та кількості модулів завжди можна підібрати найбільш підходящий варіант.

Що стосується тематики, то найчастіше використовуються природні та міські пейзажі, зображення тварин та рослин, абстрактні малюнки, натюрморти та портрети.

У вітальні можна використовувати практично будь-які картини. Для великої кімнати – з 4 та більше модулів, для мініатюрної – з 2-3. Відмінне місце – над диваном або телевізором. Модульні картини дозволяють розставити акценти, і якщо треба привернути увагу, наприклад, до каміна, декор краще розташувати саме там. Тематика зображення – будь-яка.

Для квартири в багатоповерхівці добре підійде міський пейзаж з хмарочосами, для вітальні в етнічному стилі - з африканськими мотивами, а стиль модерн відмінно впишеться репродукція художника-імпресіоніста. Завжди до речі будуть природні та флористичні пейзажі, але краще відштовхуватися від стилю та тематики інтер'єру.

У спальні доречні більш спокійні зображення, оптимальне місце над узголів'ям ліжка. Придивіться до монохромних модулів та картин у пастельних відтінках. Тематика – практично будь-яка, від абстракції та натюрморту до пейзажів та рослинних мотивів.

На кухні модульні картини особливо вдало виглядають у їдальні зоні. Найпопулярніший варіант – зображення фруктів, булочок, кави. Відмінно підійдуть також квіткові мотиви, а також міські та природні пейзажі.

У дитячій кімнаті можна використовувати модульні картини. Для малюків молодших це можуть бути зображення мультяшних героїв, а школярам сподобаються карти, літаки, тварини, гарні краєвиди. Не забувайте враховувати не лише вік та стать дитини, але й її захоплення.

У передпокої добре виглядають мінімалістичні картини. Оскільки передпокій зазвичай невеликий, зверніть увагу на картини з вузьких та довгих фрагментів – вони не займуть багато місця та витягнуть приміщення.

Що ще врахувати при виборі модульної картини

Щоб модульна картина ідеально вписалася в інтер'єр і виглядала гармонійною прикрасою, враховуйте наступні нюанси при виборі і монтажі:

  • найкращий фон – однотонна поверхня, в ідеалі пофарбована або оштукатурена стіна;
  • розмір картини прямо пропорційний розміру стіни та всієї кімнати в цілому. Чим більше кімната і більше місця на стіні, тим більше вибирають картину;
  • центральну частину оптимально вішати лише на рівні очей глядача;
  • простір між модулями – важливий інструмент, що дозволяє змінювати настрій зображення, роблячи його статичнішим (невелика відстань між фрагментами) або динамічним;
  • якщо модулі об'єднані лише стилем і темою (а не сюжетом), але при цьому кожна частина має лінію горизонту, їх краще вішати в один ряд горизонтально;
  • виділити картину можна окремим підсвічуванням. Особливо актуальною вона буде у кімнатах із нестачею освітлення;
  • всі модулі повинні бути на своїх місцях, щоб з них формувалася цільна картина, тому монтажу модульної картини доведеться приділити трохи більшу увагу, ніж звичайній. Краще заздалегідь позначте олівцем місця, де висітимуть фрагменти.