Переваги пластикових ємкостей для поливу

Питаннями водопостачання цікавиться кожен власник заміського будинку чи дачі. Купуючи навесні молоді саджанці квітів для підсадки або молоді дерева кожен мріє про квітучу пахучу природу на своїй ділянці, яка радуватиме око своєю красою, вишуканістю і створювати неповторну атмосферу відпочинку від життєвих проблем.

Відомо, що сприятливому росту рослин сприяє регулярне зрошення. Однак водопостачання зі свердловини не є рішенням, через фактор холодної води, а селищний водогін навіть у ранні години не дає необхідного напору, через масовий водорозбір у селищі. Який є вихід?

Сьогодні більшість садівників знають, що зрошення території дачі – це окрема система, яка вимагає стаціонарне насосне обладнання, накопичувач, щоб відстоювати та збирати воду, а також систему вентилів та водопровідних труб. Більшість же оптимальним рішенням буде накопичувана ємкість для води з необхідним обладнанням, пропонована компанією "СпецПоливСервис". 

Ємкість для поливу на вашій ділянці

Запропоноване вирішення питання зрошення теплою водою підходить більшості людей. Об'єм пластикового накопичувача може віруватися від 500 до 5000 л. Такий обсяг, з урахуванням автоматичного доливання, цілком підійде для зрошення ділянки площею 50 соток. Її корпус виготовлений із пластику, що є важливим антикорозійним фактором.

Стіни мають міцну структуру, оснащену ребрами твердості. У зимовий період ємність може зберігатися на відкритому повітрі та спокійно переносить низькі температури. Переділ допустимих високих або низьких температур наведено в паспорті виробника. Всі необхідні сертифікати та паспорти на вироби видаються при її придбанні, а також за запитом до нашої компанії.

Тепер поговоримо про вигідність рішення покупки, її оптимальність при зволоженні різних територій ділянок, особливості, додаткові переваги.

Безшумність роботи

Завдяки використанню занурювального насоса в таких конструкціях було вирішено проблеми шуму роботи насосного обладнання. 

Також, у процесі служби садового водопроводу виникають незначні підтікання в системі. Це не є небезпечним для ділянки або життя рослин, але створює незручності господарям при регулярному та короткочасному включенні насоса навіть уночі. Даний фактор лише сезонна складова, а рішення з установкою сучасної ємності для поливу позбавить вас від цієї незручності.

Максимальний тиск

Маючи хороший напір з поливального шланга ми без особливих зусиль і з великим задоволенням зможемо поливати наш сад у будь-який час. Мука зі слабким потоком із крану для вас закінчиться. Поки багато хто поливає безпосередньо зі свердловини або з селищного водопроводу, ви самостійно вибираєте час і норми зрошення, а так само усвідомлюєте, що виробляєте зрошення прогрітою водою, тим самим радуючи ваші рослини і молоді дерева.

Прогрів води та її фільтрація

Все, що потрібно вашим рослинам - це правильний догляд. Загибель молодих рослин пов'язаний не тільки з регулярністю зволоження, а також з його якістю. Перелив вологи під дерева створює заболоченість грунту, а холодна вода для квітів сприяє їх в'яненню. Сучасний резервуар для поливу дозволяє підготувати воду на ділянці, виконавши її фільтрацію від механічних домішок (пісок, іржа), прогрів до потрібної температури за рахунок навколишнього середовища без застосування електричних приладів.

Захист насоса від сухого ходу та гідроударів

При інтенсивному водорозборі з резервуару вода може перестати доливатись, її потік може бути дуже слабким. Це з зовнішніми чинниками роботи загальної системи водопостачання. У цьому випадку зростає ризик виникнення причини роботи насоса по «сухому ходу». Це небезпечно не тільки для двигуна, але і всієї електричної складової.

Завдяки блоку насосної автоматики ця проблема завжди перебуває під контролем. При виникненні такої ситуації насос буде вимкнений, а ви точно знатимете, що резервуар майже порожній. При доливі води до потрібної позначки необхідно включити насос у роботу, процес зрошення тут же продовжиться.

Автоматичний контроль рівня бака

Система контролю доливання перешкоджає виникненню переливу, а також переповнення максимального рівня води в резервуарі. Забезпечуючи контроль, поплавковий вимикач спрацьовує за досягнення максимальної позначки рівня, а також під час зниження рівня води.

Для здійснення надійнішого контролю рівня резервуар рекомендується оснастити як механічним, так і електричним вимикачем поплавця. Основну роботу виконуватиме електричний поплавок, а механічний клапан забезпечить додатковий захист від переливу, у разі виходу з експлуатації електричного клапана. 

Підключення до системи автополиву

Якщо ви ще не вирішили встановлювати систему автополиву ділянки підземного типу, з форсункою, системою гідрантів, автоматикою, а полив все ж таки потрібен, найкраще за вигодою рішення - це сучасна ємність для поливу з автоматичним доливом. Таке придбання буде "серцем" майбутньої системи автополиву, а ви значно заощадите ваші кошти в майбутньому з урахуванням щорічного подорожчання обладнання та комплектуючих.