Основні критерії вибору хорошого СТО

Опитування, які проводяться серед водіїв, показують невтішну картину — понад 40% клієнтів СТО вважають вартість на послуги ремонтних майстерень завищеною, а приблизно 30% кажуть, що фахівці сервісних підприємств працювали неправильно, внаслідок чого їхній автомобіль довелося відновлювати повторно.

Саме тому кожен власник машини повинен знати, як вибрати СТО, щоб не стикатися з такими неприємностями. У вирішенні цього питання потрібно спиратися на безліч факторів - від графіка роботи та територіального розташування підприємства до кваліфікації його співробітників та наявності необхідного обладнання. Єдиний виняток стосується власників машин, які стоять на гарантії — їм варто насамперед звертатися до офіційного дилерського центру, оскільки обслуговування в ньому буде безкоштовним або коштуватиме суворо регламентовану суму.

Звернувшись на СТО «Майстер Сервіс», про яке можна детальніше дізнатися на сайті https://master.shop/ , ви можете бути впевнені за своє авто, адже тут працюють добросовісні майстри зі значним досвідом роботи, також тут пропонується найширший вибір якісних автозапчастин, та іншого обладнання по доступним цінам. 

Деяким сама ідея тестування СТО за декількома пунктами здасться довгою, нудною та непотрібною. Однак пам'ятайте, що автомобіль - це дороге майно, вартість якого може бути порівнянна з нерухомістю. Тому зробивши серйозну помилку, ви втратите гроші, які здебільшого відшкодовувати ніхто не стане. Тому найкраще СТО можна визначити лише за наведеними нижче параметрами.

Найважливішим фактором вибору є наявність спеціалізованого обладнання. Всі знають, що сучасні машини оснащені електронними системами автоматичної діагностики та управління основними процесами, що відбуваються в моторі, трансмісії та ходовій частині. Якщо здійснювати ремонт без спеціальної техніки, то ймовірність припущення помилки буде дуже великою. А коли проблема стосується саме програмного забезпечення та електронних компонентів, вирішити її без комп'ютера неможливо.

Також варто розпитати майстра про запчастини - тут вибір буде нелегким. Деякі фахівці вважають за краще користуватися тільки оригінальними компонентами, які мають гарантію якості, але досить дорого коштують - якщо ви хочете вибрати СТО для ремонту автомобіля з низькими цінами, таких підприємств краще уникати.

Не варто звертатися і до тих, хто користується вже дешевими деталями - з великою часткою ймовірності вони виявляться неякісними. Оптимальний варіант - запчастини від відомих виробників, що належать до середнього класу. Попросіть майстрів на СТО показати коробки з деталями на складі, щоб переконатися у правдивості їхніх слів.

Завітайте на робоче місце механіка на СТО та перевірте його чистоту — якщо на ньому багато бруду та сміття, то навряд чи ремонт буде здійснюватися акуратно та відповідно до стандартів. Поговоріть із самим майстром та послухайте, як він дає відповіді на ваші коректні продумані питання. Він повинен надавати всю необхідну інформацію щодо обладнання, запчастин і методів роботи, що використовується — в іншому випадку ви, швидше за все, маєте справу з підприємством, яке намагається збагатитися за рахунок невідповідної якості ремонту.