Біоцелюлоза - актуальний бьюті-тренд

Біоцелюлозна маска для обличчя – продукт не найновіший, але чомусь не дуже популярний. Можливо, це пояснюється тим, що така маска зазвичай дорожча за тканинний аналог, але в чому різниця, крім ціни, не зовсім очевидна. Спробуємо у всьому розібратися.

Біоцелюлоза – це інноваційний матеріал, який створюють корисні бактерії, а не люди. Це особливий вид бактерій, який живе у кокосовій воді і результатом їхньої життєдіяльності є тонкі плівочки на поверхні. Вчені навчилися їх збирати, очищати і потім робити біоцелюлозу — найтонше природне волокно, яке за своїми властивостями випереджає як тканинні, так і маски гідрогелів.

А на сайті https://yotsubajapan.com.ua/product-category/makeup/ ви зможете замовити біоцелюлозні маски серії BIOCELLULOSE, а також іншу ефективну японську косметику Yotsuba Japan. 

Що таке біоцелюлоза

Така маска зовні практично ідентична звичайній тканинній, але насправді є колосальні відмінності. Справа у тому, що в якості основи використовується зовсім інша матерія - біоцелюлоза, і створюють її, як зазначалося вище,  бактерії – вони ферментують глюкозу, і результатом їхньої роботи є целюлоза. Її збирають, очищають і із цієї субстанції роблять основу для маски. Потім біоцелюлозу "купають" у сироватці - виходить готовий до використання продукт.

У чому переваги біоцелюлозної маски

Через нанорозмірні волокна біоцелюлози, маска має дуже корисні властивості. Вона складається зі 100% власної маси насиченою вологою. Біоцелюлоза є гідрофільною, що дозволяє одночасно абсорбувати або зволожувати поверхню, з якою вона контактує. Ця унікальна особливість пояснює, чому біоцелюлоза використовується в медичних практиках для лікування опіків та/або гнійних ран.

Схильність біоцелюлози оптимізувати вологість шкіри за рахунок віддачі або прийому вологи робить її максимально корисною у косметичній практиці – вона одночасно зволожує суху шкіру, та нормалізує жирну шкіру. Все це працює безпосередньо від того, якими косметичними інгредієнтами насичена маска.

Біоцелюлозні маски не висихають під час лікування, оскільки вони утримують 100% власної вологи. І оскільки волокна сильніші за звичайну целюлозу, маска більш міцна, гнучка і не розривається.

Ще одна властивість, яка особливо сподобається дівчатам, які вічно спізнюються, і тим, хто не дуже любить витрачати багато часу на догляд за собою: маска тримається настільки щільно, що ви сміливо можете продовжувати займатися своїми справами, будь то прибирання, чи складання офісного звіту. Вона не сповзатиме і не впаде, якщо ви захочете нахилитися, чого зазвичай не витримує навіть гідрогелева маска.

Як використовувати біоцелюлозну маску

Єдина відмінність - у нанесенні біоцелюлозної маски: її трохи складніше розпакувати. Так як матерія дуже тонка, її зазвичай кладуть між двома шарами - з чого вони будуть зроблені, залежить від виробника, але найчастіше це сіточка і цільна щільна неткана основа.

Спочатку знімаєте більш щільну частину, потім накладаєте маску на обличчя, а вже потім позбавляєтеся сіточки - розгладжуєте бульбашки і насолоджуєтеся процедурою. Час застосування також залежить від варіанта маски – від 7 до 20 хвилин.