8 очевидних переваг бухгалтерського аутсорсингу

За даними банківсько-консалтингової групи «ІАС» 61% підприємств у країнах Євросоюзу та 89% приватних компаній у США так чи інакше користуються аутсорсингом та аутстаффінгом. У нас цей показник перебуває в американському рівні 1997 року. Давайте розберемося, чому успішні бізнесмени з економічно розвинених країн віддають перевагу аутсорсингу штатної бухгалтерії.

Спочатку ведення бухобліку в організаціях проводилося самостійно, але поступово дедалі більше керівників схиляється до передачі справ стороннім організаціям. Це так званий аутсорсинг бухгалтерських послуг — передача обов'язків із ведення бухгалтерського обліку спеціалізованій організації - аудиторсько-консалтинговій компанії, які мають достатній штат фахівців, а також ресурс для повноцінного бухгалтерського супроводу.

На сайті fin-teh.com.ua ви зможете замовити послуги компанії ФінТех, тут працюють висококласні бухгалтери зі значним досвідом роботи, вони прикладуть максимум зусиль, щоби зробити Ваш бізнес легким, і прибутковим! 

Аутсорсинг бухгалтерії має низку очевидних переваг і в цій статті розглянуто основні з них.

Економія фонду оплати праці

Оплата роботи бухгалтера - обов'язкова та постійна стаття витрат будь-якої організації. Незалежно від того, чи укладено з бухгалтером трудовий договір за основним місцем роботи або за сумісництвом, роботодавець зобов'язаний виплачувати заробітну плату, а також пов'язані з нею податки та внески. У разі основного місця роботи бухгалтера у вашій організації виникають додаткові витрати у вигляді лікарняних, відпусток та ін.

Аутсорсинг бухгалтерії буде дешевшим, так як компанія-замовник платить лише за чистий час роботи спеціалізованої консалтингової компанії. Таким чином, компанія-замовник економить на податках, які були б оплачені штатному або бухгалтеру, що приходить.

Відповідальність

Очевидним плюсом аутсорсингу бухгалтерії є фінансова відповідальність спеціалізованої консалтингової компанії за необхідності відшкодування коштів компанії-замовнику у разі неправильного ведення бухгалтерського обліку.

З бухгалтера, оформленого за трудовим договором, неможливо стягнути великі суми за недобросовісне виконання своїх функціональних обов'язків. Навіть процес звільнення бухгалтера вимагатиме чималих управлінських зусиль.

У свою чергу, всі відносини з аутсорсинговой компанією регламентовані договором, включаючи матеріальну ответственность.

Аустсорсинг працює у режимі 24/7

Послуга аутсорсингу бухгалтерії відрізняється доступністю будь-якої доби. Бухгалтер за трудовим договором може захворіти, піти у обов'язкову відпустку, взяти лікарняну. На практиці часто трапляються випадки, коли бухгалтера (а, як правило, це жінки) відпрошуються за сімейними обставинами. Вищезазначені випадки – це втрата оперативності, а найчастіше уважності та точності під час бухгалтерського обліку.

Аутсорсингова компанія працює постійно. У професійних компаніях всі завдання приходять на helpdeck. Крім того, за відсутності одного спеціаліста в аутсорсинговій компанії його замінюють іншим, без втрати якості роботи та без зміни вартості аутсорсингу бухгалтерії.

Конфіденційність

У договорі аутсорсингу бухгалтерських послуг обов'язково є розділ про нерозголошення інформації. Спеціалізована консалтингова компанія, яка розраховує довго працювати на ринку та дбає про свою репутацію, ніколи не допустить розголошення інформації про своїх клієнтів.

Аутсорсингова компанія пов'язана з компанією-замовником договором про нерозголошення конфіденційної інформації, перелік якої міститься у договорі. Інакше аутсорсингова компанія виплачує значний штраф.

При аутсорсингу ширший доступ до компетенцій

Тут розглядається аспект, який не пов'язаний з тим, що компанія уклала трудовий договір з некваліфікованим бухгалтером, чиї помилки будуть видно після подання першої ж звітності. Йдеться про те, що у штаті компанії не завжди є кваліфіковані юристи, податкові консультанти, економісти та інші фахівці, які можуть допомогти бухгалтеру у виконанні ним своїх обов'язків.

При аутсорсингу бухгалтерії компанія-замовник починає співпрацювати з цілим штатом консультантів різних спеціальностей, які оперативніше вирішують робочі питання і можуть надати професійну консультацію.

Можливість аутсорсингу окремої ділянки бухгалтерського обліку

Практика показує, що збільшується кількість договорів на аутсорсинг бухгалтерії, пов'язаних із веденням окремих ділянок роботи, наприклад, розрахунок та нарахування заробітної плати, облік складських запасів, облік витрат на логістику та ін. час штатних спеціалістів та знижує витрати на робочі місця.

Зниження витрат на робоче місце

Очевидно, що аутсорсинг бухгалтерії знижує витрати на забезпечення робочого місця бухгалтера незалежно від форми трудового договору. Більше того, робоче місце бухгалтера це не тільки офісні меблі та оргтехніка. Це ще й програмне забезпечення, яке потрібно іноді актуалізувати, а в половині випадків і адаптувати відповідно до специфіки господарської діяльності.

При аутсорсинг бухгалтерії спеціалізована консалтингова компанія бере такі витрати на себе, без збільшення вартості послуг.

Підвищення кваліфікації

Будь-яка компанія зацікавлена ​​у співпраці з професійним бухгалтером, який перебуває в актуальному інформаційному полі, пов'язаному із зміною законодавства та вимогою контролюючих органів. Здобуття таких знань вимагають часу (у тому числі робочого часу), а в половині випадків та витрат на оплату курсів підвищення кваліфікації та ін.

За співпраці зі спеціалізованою консалтинговою компанією таких витрат відсутні, т.к. аутсорсингова компанія завжди дбає про високу професійну підготовку своїх співробітників.