Ресторан до Дня народження: поради та рекомендації

Свят у році можна нарахувати дуже багато. Кожне із них важливе і дороге людині по-своєму, але навіть усі вони разом узяті не можуть зрівнятися з одним дуже важливим днем ​​– це День народження.

У році 365 днів і один з них є для кожної людини найважливіший - це день, коли вона народилася. Таку урочистість треба відзначати завжди грандіозно та весело, а щоб свято справді вдалось, для проведення урочистостей потрібно вибрати відповідне місце.

Саме тому, якщо ви шукаєте ресторан на день народження у Львові, зупиніть свій вибір на Park. Art of Rest, який розташувався в затишній мальовничій парковій зоні поруч з центром міста. Тут на вас чекає вишукана гостинна атмосфера, смачна кухня на любий смак, відмінний сервіс, а саме свято ви зможете провести у бенкетному, чи фуршетному форматі. 

На шляху підбору ідеальної банкетної зали з приводу Дня народження є кілька ключових моментів.

Розмір бенкетної зали

Банкет – це випадок, коли розмір має значення. Важлива не тільки місткість бенкетного залу, а й наявність у ньому танцзони, вільного простору для безперешкодного переміщення обслуговуючого персоналу та гостей для проведення різноманітних конкурсів розважальної частини програми бенкету.

На замітку: зазвичай власники кафе та ресторанів схильні трохи завищувати кількість посадочних місць у своїх банкетних залах, тому від названого числа потрібно відняти 5-10 місць, і тоді вийде реальна цифра.

На ювілейних банкетах прийнято банкетне розсадження гостей за одним загальним довгим або П-подібним столом. А на банкетах з приводу Днів народження часто віддають перевагу фуршетній організації. Вона економніша у плані обсягу внутрішнього простору.

Розташування ресторану

Оптимальний варіант - центр міста, якась серединна локація, куди зручно добиратися з різних кінців. Важливе значення має транспортна розв'язка – автобусні зупинки поблизу, станції метро, ​​адже не всі гості прибудуть на особистому транспорті. Для тих же, хто буде на своєму авто, важливо, щоб у закладу була простора і парковка, що охороняється, безкоштовна для відвідувачів закладу.

На замітку: деякі ресторани пропонують послугу розвезення гостей після бенкету.

Банкетне меню

Деякі ресторани пропонують своїм замовникам одразу кілька готових варіантів банкетного меню – у різному ціновому діапазоні. Що дуже зручно – економить масу сил та часу.

Але! Бувають випадки, коли ювіляру потрібне щось поза класичною банкетною пропозицією. У цьому випадку потрібно обов'язково обговорити з банкетним менеджером можливість індивідуального підходу при складанні банкетного меню.

Крім того, слід поставити низку ключових питань адміністратору закладу:

  • Чи можна приносити свої солодощі та фрукти?
  • Чи є орендна вартість? І що до неї входить?
  • Яка мінімальна вартість замовлення?
  •  Чи є обов'язковою передоплата? І які її розміри?
  • Чи існує система бонусів та знижок?

Зауважте: часто в кафе/ресторанах є додаткові послуги. Іноді вони включені у вартість оренди зали – прикраса, робота ведучого, звукорежисера, тощо. Переконайтеся, що ці додаткові послуги актуальні для вашого банкету і є необхідністю, а не нав'язаним сервісом, що збільшує бюджет вашого свята.

Сервіс

Якість обслуговування – важлива складова ідеального бенкету. Ювілей – серйозний привід для святкування, а тому підхід до його організації має бути серйозним.

Найнадійніший спосіб перевірити якість сервісу в кафе/ресторані, що сподобався - відвідати його в якості анонімних гостей, повечеряти, наприклад. Водночас і місцеву кухню буде можливість протестувати на смак. Рішення прийде само по собі і, напевно, буде вірним.

Розважальна програма

Щоб ювілейний банкет не перетворився на банальне та нудне застілля, гостей треба розважати. Потрібен ведучий-тамада свята. Його наявність буде особливо актуальною, якщо гості мало знайомі один з одним, і їхня кількість перевищує 20 осіб.

Банкетний зал у ресторані має бути оснащений звуковою апаратурою, добре, якщо будуть ще відеоапаратура та професійний звукорежисер. Тоді і танці, і конкурси гостям буде забезпечено.

На замітку: при організації бенкету для Дня народження можна заощадити на розвагі, обравши місце проведення караоке-клуб. Є велика ймовірність, що у цьому випадку гості самі себе розважать.