Специфіка вибору запчастин до агротехніки

Агробізнес - процес трудомісткий, тому без використання спецтехніки не обійтися, але за будь-якою технікою потрібно доглядати, щоб продовжити терміни її експлуатації.

Регулярна профілактика та правильно підібрані запчастини допоможуть тримати техніку на ходу та автоматизувати роботу. А якщо вас цікавить продаж сільгосптехніки, скористайтесь вигідними пропозиціями від компанії УКРАГРОТЕХНІКА, яка пропонує оптом і в роздріб якісні запчастини і комплектуючі для комбайнів, та іншої сільгосптехніки.

  

Основні види запчастини для сільгосптехніки

Будь-які деталі та вузли в техніці рано чи пізно схильні до зносу. Але є деякі деталі, які найчастіше доводиться змінювати та стежити за їх справністю. Для цього потрібно регулярно проводити техогляд основної техніки та всіх її вузлів. До найчастіше затребуваних запчастин відносять:

  • механізми моторної групи;
  • гальмівна система;
  • трансмісія та її комплектуючі;
  • запчастини рульового та дизельного управління;
  • пневматичні механізми;
  • електрообладнання та його комплектуючі.

Окремо варто розглянути запчастини для навісного обладнання. Вони дозволяють зробити сільгосптехніку багатофункціональною та здатною виконувати різну сезонну роботу. Це значно заощаджує гроші сільгосп підприємцям. Найчастіше необхідні ті запчастини для сільськогосподарської техніки, які зазнають підвищеного тертя, обертаються, крутяться.

Що потрібно враховувати, вибираючи запчастини

Від правильного вибору запчастин залежить повноцінна робота техніки та її продуктивність, тому потрібно знати, як правильно вибирати запчастини.

На жаль, при всьому різноманітті вибору запчастин на ринку знайти деталі хорошої якості сьогодні не так просто. Виробники в гонитві за вигодою економлять на матеріалах, що негативно впливає на технічні характеристики деталей. При покупці запчастин важливо звертати увагу не лише на ціну, а й на зовнішній вигляд деталей.

Вибираючи запчастини для будь-якої техніки необхідно ретельно розглянути її з усіх боків щодо можливих дефектів і дрібних пошкоджень. Не варто вестися на умовляння продавців, які запевняють, що це косметичний дефект, прослужать пошкоджені запчастини недовго і дуже швидко вийдуть з ладу. Деталь має бути цілою, професійно обточеною, щоб при посадці не виникало жодних додаткових труднощів.

Придбати запчастини для сільгосптехніки потрібно лише у спеціалізованих магазинах, де можуть підтвердити якість та дати гарантію. Комплектуючі на техніку дорогі, тому не варто ризикувати, купуючи запчастини з рук. На всіх оригінальних деталях від виробника має бути маркування. Якщо такого маркування немає, то деталь виготовлена ​​в кустарних умовах.

Кожна деталь виготовляється для різних машин, універсальних деталей немає. При виборі запчастин варто орієнтуватися у середніх цінах на ринку, не варто поспішати, щоби не переплачувати. Краще вивчити всі пропозиції, попросити документи на товар у продавця, і тільки після купувати якісні деталі за розумною ціною.

Добре, якщо вдасться домовитися з постачальниками техніки і купувати комплектуючі безпосередньо у виробника, так можна заощадити і не переплачувати перекупникам. До того ж сертифікована заводська продукція завжди має більш високу якість.