Аргумента на користь бургера як здорового харчування

Почнемо з того, що бургери - це дуже смачно! І сьогодні з цим ніхто вже не сперечається. Не дарма бургери давно перестали бути виключно їжею категорії швидкого приготування, і зараз їх вже безліч навіть у меню дорогих ресторанів високої кухні.

На щастя, не всі бургери настільки шкідливі, що їх взагалі не можна їсти. А в деяких випадках від них може бути користь. У цьому ви зможете переконатися замовивши найсмачніші бургери у львові на сайті farsh.in.ua.

 

Чому бургери можуть бути корисними

У чому ж може бути користь такої їжі? Відповідь проста і зрозуміла: вся справа в м'ясі. Котлета для бургера готується як з фаршу, виготовленого з найвищого сорту м'яса – яловичини, наприклад, – так і з напівфабрикатів сумнівного походження.

Шановні заклади вдаються до першого варіанту. У такому м'ясі містяться магній та залізо. А ці елементи просто потрібні організму. А присутність хліба безсумнівно додасть страві калорій, що перетворює бургер на ситний і корисний продукт. Адже у процесі приготування його ще поливають олією. Про користь овочів, листя салату та свіжої зелені, які також входять до складу цієї страви, можна говорити багато. Клітковина, що міститься в листі та зелені, засвоюється ідеально.

Так що висока калорійність зовсім не страшна для людей, які стежать за своїм способом життя та режимом харчування. А ось з'їдений на обід стрітфуд обов'язково додасть сил і наповнить організм необхідною енергією на весь робочий день.

Прибічники принципів роздільного харчування стверджують, що бургер – найкращий вибір. Адже ця страва зовсім не відповідає їх критеріям правильності їжі - інгредієнти його не поєднуються. Але ця теорія - лише одна з багатьох, і вважати її істиною в останній інстанції було б помилковим.

Інші вважають за краще підбирати свій раціон залежно від групи крові, треті не їдять тваринної їжі. Список принципів здорового харчуваня можна продовжувати практично безкінечно.

Якщо ви проти крайнощів у питанні способу життя, то бургери вам можна вживати. Ця страва смачна і красива, вона дасть організму заряд енергії та необхідні мікроелементи та речовини.

Як не зловживати бургерами

Як було зазначено вище, користь від бургера, безсумнівно, є. Однак не варто зловживати подібним харчуванням. Достатньо буде одного-двох бургерів на тиждень. Тому що білки та швидкі вуглеводи, а в нашому випадку це безпосередньо м'ясо та хліб, змішувати у такому форматі вкрай небажано, це загрожує швидким набором зайвої ваги. Тим, хто уважний до свого здоров'я, краще вчасно подбати про збалансоване вживання БЖУ. Також варто пам'ятати, що хороший якісний бургер не може коштувати дешево.

Так, колись людей мучило лише питання насичення організму. А тепер їжі у світі так багато, що доводиться контролювати свій раціон, щоб не поповніти та не нашкодити своєму організму.

Як виглядає правильно приготовлений бургер

Серед великого асортименту такої їжі бургери зайняли передові місця та любов споживачів. Це заслуга великої різноманітності смаків. Здавалося б, що може так привабити у простій формулі: булка+котлети+овочі+соус?

Цінителі класичної рубаної котлети та любителі незвичайних м'ясних смаків можуть вибрати: запечене філе птиці, м'ясний стейк на грилі або альтернативу у вигляді овочевої начинки.

Чи може бургер принести користь? Однозначно може! При дотриманні всіх технологій приготування продуктів та правильно збалансованих інгредієнтів за калорійністю та сполучністю – результат буде не тільки смачним, але й корисним.