Букмекери не вірять у прохід України на футбольний ЧС

Плей-офф відбіркового циклу чемпіонату світу з футболу-2022 стартує вже за місяць. У вирішальних матчах у зоні УЄФА 12 команд поборються за три путівки на головний турнір чотирьохліття. Українська збірна, яка посіла другий рядок у групі з Францією, Фінляндією, Боснією та Герцеговиною та Казахстаном, також спробує пробитися на ЧС через стиковий міні-турнір.

Подивимося, хто буде суперником України у півфіналі плей-офф, а також з якими командами наші футболісти можуть зіткнутися у фіналі стикового турніру. Розберемо шанси учасників на основі котирувань букмекерів. Повний список легальних букмекерських контор із докладним описом та пропозицією актуальних бонусів представлений на порталі Legalbet. Українська версія сайту знаходиться за адресою legalbet.com.ua.

Шотландія

У першому матчі плей-офф кваліфікації ЧС-2022 збірна України 24 березня на виїзді зіграє із шотландцями. Британська команда у минулому відбірковому циклі впевнено посіла друге місце у групі з Данією, Ізраїлем, Австрією, Фарерськими островами та Молдовою. Шотландія має сім перемог у десяти матчах і лише одну поразку — від переможців групи збірної Данії.

Команда Стівена Кларка збирається пробитися на другий великий турнір поспіль. Сьогодні лідери шотландської збірної — Джон МакГін з "Астон Вілли", нападник "Саутгемптона" Че Адамс і Ліндон Дайкс з "Квінс Парк Рейнджерс". Головна небезпека – капітан збірної, латераль «Ліверпуля» Ендрю Робертсон.

У разі успіху в Глазго команді Олександра Петракова у фіналі плей-офф протистоятиме переможець пари Уельс - Австрія. Для українців потенційний фінал також проходитиме на виїзді.

Уельс

Валлійська збірна у кваліфікації ЧС програла лише один матч із восьми та вийшла у стиковий турнір з другого рядка у групі з Бельгією, Чехією, Естонією та Білоруссю. Єдину поразку команда Роберта Пейджа та Райана Гіггза зазнала у виїзній грі з грізними бельгійцями.

Лідери сьогоднішньої збірної Уельсу все ті ж — Гарет Бейл, який все ще виступає за мадридський «Реал», і хавбек «Ювентуса», орендований шотландським «Рейнджерс» — Аарон Ремзі. Досвідчених партнерів підтримує молода зірка Деніел Джеймс з «Лідса».

Австрія

Команда Австрії пройшла у стикові матчі за рахунок вдалого виступу в Лізі націй УЄФА, проте серед суперників не виглядає зайвою. На Євро-2020 збірна Франко Фода досягла виходу у плей-офф і дала бій майбутнім чемпіонам Європи італійцям. У відборі ЧС австрійці посіли лише четверте місце. Багато очок було втрачено у зустрічах із Шотландією та Данією.

Австрія має своїх суперзірок. Перший — захисник Давід Алаба з «Реала», який регулярно підключається до атак і забезпечує партнерів результативними передачами. Ще варто відзначити найкращого бомбардира команди у відборі до ЧС Марко Арнаутовича, який нині грає за італійську «Болонью», — у нього п'ять голів і два гольові паси.

Прогнози букмекерів

У матчі Шотландія – Україна симпатії букмекерських контор на боці господарів. Коефіцієнт на прохід британців у фінал міні-турніру – 1.75 (ймовірність – 57%). Фаворити другого півфіналу – австрійці. На підсумкову перемогу у матчі з Уельсом пропонують котирування 1.83 (шанс – майже 55%).

Серед чотирьох команд найбільший шанс зіграти на ЧС-2022, на думку букмекерів, має Австрія — 35%. На збірну України можна зробити ставку із коефіцієнтом 4.30. Імовірність участі команди Петракова у чемпіонаті світу – 23%.