Класифікація та сфера застосування розсувних систем для шаф-купе

Шафа-купе використовується в якості альтернативи звичайним гардеробам. Такі меблі відрізняються універсальністю, широким асортиментом дизайну та можливістю поєднання практично з будь-яким інтер'єром.

Щоб зберегти максимум місця для зберігання речей, шафи-купе оснащують розсувними системами. Залежно від виду системи, відрізняється як зовнішній вигляд конструкції, так і її характеристики.

Різновиди розсувних систем для шаф-купе

Сучасні розсувні системи для шаф купе бувають двох видів:

  • Роликові. В основі лежить система з двох напрямних, які знаходяться зверху і знизу. Ці профілі кріпляться гвинтами до каркасу меблів. Переміщення стулки здійснюється за допомогою роликів, які кріпляться до дверей. Завдяки можливості їх регулювання, можна усунути незначну кривизну, і виставити дверцята за рівнем, щоб полегшити їх розсування.
  • Підвісні системи. Дана конструкція не передбачає системи напрямних зверху і знизу, адже полотно навішується в області торцевої частини шафи. Все навантаження здійснюється на верхню частину меблів. Виходить, що стулка висить в повітрі.

Найцікавіше, що розсувні системи, застосовувані в шафах-купе, використовують не тільки при виготовленні меблів. За допомогою таких систем можна розділити зону спальні і вітальні, або робочого кабінету. Основна особливість у тому, що такі двері не потребують місця для відкривання, адже полотно рухається в бік. Тому впритул до таких дверей можна встановлювати різні предмети меблів.

Такі системи зазвичай встановлюють в дитячих кімнатах, через їх безпечну конструкцію. Справа в тому, що немає ймовірності зачинення таких дверей та отримання травми дитиною. Кожні дверцята доповнені спеціальним блокуючим механізмом, який пом'якшує удар, перешкоджаючи виникненню стуку. Таким чином ймовірність того, що дитина пошкодить пальці, мінімальна.

Варіанти матеріали для виготовлення розсувних систем

На даний момент у магазині Ultradom.ua можна відшукати системи з нержавіючої сталі та алюмінію. Нержавіюча сталь вважається матеріалом економ-класу, але має високу надійність і тривалий термін служби. Однак вимагає дбайливого ставлення, і невисокої вологості всередині приміщення. Тому доведеться обзавестися гігрометром. Така система не прослужить довго у ванних кімнатах і на кухні. Тому краще встановлювати в спальні або дитячій кімнаті. Алюмінієві профілі вважаються одними з найлегших і надійніших, але більшість покупців зупиняє висока ціна системи. Зазвичай такі системи використовують при виготовленні скляних конструкцій та дверцят із дзеркальними елементами.