Основні критерії вибору хостингу для сайту

Вибір хостингу для сайту є важливим етапом при запуску нового проекту. Будь-якому ресурсу потрібен надійний фундамент, здатний забезпечити безперебійну роботу. Саме таким фундаментом і є хостинг.

Що являє собою хостинг?

Говорячи дуже простою мовою, щоб розмістити свій сайт в інтернеті, його треба банально десь “покласти”. Тобто має бути майданчик, де розміщуватиметься сайт, домен, і вся ця справа відкриватиметься з браузерного рядка. Таким майданчиком виступає веб-сервер, а хостинг у свою чергу – це частина веб-сервера, яка має готову оболонку (інтерфейс), включаючи все необхідне для розміщення сайтів.

Кожен, кому доводиться вирішувати, як вибрати хостинг для сайту, прагне оптимального вибору. По посиланню Хостинг для сайта: Домен и SSL бесплатно. VPS, WordPress от GPD Host ви зможете ознайомитись з вигідними пропозиціями від компанії GPD Host, яка пропонує високоефективний хостинг за досить доступною вартістю.

Технічні характеристики хостингу

Щоб зрозуміти, як вибрати хостинг для сайту, слід розібратися в тому, який сайт (або сайти) ви плануєте на ньому розміщувати. Нижче наведемо кілька параметрів, які слід враховувати при виборі хостингу.

Тип сайту

Залежно від того, який сайт ви плануєте розміщувати, слід вибирати хостинг. Наприклад, для лендингу з невеликою та середньою відвідуваністю краще підійдуть тарифи веб-хостингу, а для великого інформаційного порталу – VPS. У таблиці наведено зразкове співвідношення типу сайту та виду хостингу.

Відвідуваність

У таблиці вище видно, що, наприклад, сайт ЗМІ може бути розміщений як у веб-хостингу, і на VPS. Все залежить тільки від його популярності та, відповідно, щоденної кількості відвідувачів. Чим вище відвідуваність сайту, тим більша ймовірність того, що для нього потрібні індивідуальні налаштування параметрів, а відповідно, найкращим варіантом виявиться виділений сервер хмар, а не просто хостинг.

Обсяг бази даних

Цей параметр дуже важливий для інтернет-магазинів. На маленькі майданчики продукт завантажується вручну. Зазвичай там налічується трохи більше 20-30 позицій. У цьому випадку власнику сайту підійде звичайний веб-хостинг сайтів.

Якщо ж товарів сотня і більше, вони займають багато місця у базі даних. У цьому випадку магазин краще розмістити на індивідуально налаштованому VPS. Те саме стосується інших ресурсів, на яких зберігається великий обсяг інформації - архіви, особисті дані, алгоритми.

Кількість сайтів

Якщо ви хочете розмістити не один, а кілька ресурсів на одному хостингу, зверніть увагу, що така можливість доступна не на всіх тарифних планах.

Наявність конкретних вимог до хостингу

Найчастіше при виборі хостингу власник сайту або розробник знає, які параметри його цікавлять. Якщо ви точно знаєте, який обсяг сховища, процесор та оперативна пам'ять потрібні вашому ресурсу, то відразу віддайте перевагу VPS – його завжди можна налаштувати за індивідуальними вимогами клієнта.

Наявність у штаті системного адміністратора

Цей фактор важливий насамперед тим, хто вибирає серед тарифів VPS, і тим, хто розуміє, що не обійдеться базовими налаштуваннями хостингу, і їх періодично доведеться коригувати.

Якщо в штаті немає спеціаліста, який візьме на себе роботу з хостингом, то найкращим варіантом буде вибрати один з тарифів у категорії "VPS, що адмініструються" - у цьому випадку роботу адміністратора виконуватиме співробітник провайдера.