Особливості і переваги виробів з акрилового каменю

Інтер'єри, прикрашені натуральним каменем, просто чудові - вони говорять про розкіш і витончений смак власника будинку. На жаль, вартість природного матеріалу настільки висока, що дозволити його купівлю може далеко не кожен.

Понад 50 років тому було створено унікальний штучний аналог – акриловий камінь, але лише останніми роками цей матеріал набув широкого поширення. Сьогодні вироби з акрилового каменю прикрашають інтер'єри ванних та кухонь, використовуються як обробка та для виготовлення предметів декору. А на сайті https://euro-lux.in.ua/izdeliya/lestnicy-i-stupeni компанії «Евро Люкс» ви зможете замовити сходи, стільниці, підвіконня, та інші вироби з цього та іншого штучного камнею. 

Що являє собою акриловий камінь

Виготовляють цей матеріал з наступних компонентів: крихти натуральних мінералів (граніту, мармуру, кварцу), фарбуючих пігментів, пластифікаторів та затверджувачів, акрилових смол.

Процес виготовлення цього матеріалу не відрізняється особливою складністю, але вимагає спеціального обладнання. Насамперед, щоб зробити якийсь виріб, необхідна форма. Адже маса для виробництва акрилового матеріалу пластична та напіврідка, її виливають у форму, де вона перетворюється на камінь. Форма для лиття акрилової заготовки повинна бути абсолютно гладкою і мати нульовий коефіцієнт зчеплення, щоб застигла заготовка легко відокремилася від неї.

Переваги матеріалу

Склад штучного каменю настільки простий, що може викликати сумнів як цей матеріал. Однак це не так, акриловий аналог має цілу низку позитивних якостей, таких як:

  • Міцність. Цей показник знаходиться в одному діапазоні із міцністю натурального побратима.
  • Стійкість до пошкоджень. Акрил складно розбити або відколоти, його можна лише подряпати. Але подряпини дуже легко усунути методом шліфування поверхні.
  • Простота обробки. Акриловий камінь через свій склад дуже легко обробляється: його можна шліфувати, різати, свердлити. Все це дозволяє виготовити будь-які фігурні елементи для інтер'єру та його декору (огорожі для сходів, колони, стільниці та підвіконня з акрилового каменю).
  • Безшовність та відсутність пор у матеріалі дозволяють створити виріб будь-якої конфігурації, наділяє його міцністю та стійкістю до зовнішніх факторів. Однорідна поверхня не вбирає вологу, не накопичує забруднень, на ній не видно стиків та швів.
  • Гігієнічність акрилового матеріалу доведена тим фактом, що у більшості європейських клінік цей аналог використовують для облицювання операційних та лабораторій. На поверхні з акрилу не заводяться мікроби, бактерії, гриби та інші мікроорганізми.
  • Предмети інтер'єру можна нагрівати до температури 160 градусів – матеріал не змінить своїх властивостей, не втратить міцності. Також добре матеріал переносить низькі температури, але тільки якщо вони не довготривалі. Використовувати акрил на вулиці не варто, він може зруйнуватись у зимовий період.
  • Матеріал фарбують не поверхнево, а по всій товщині. Це сприяє надзвичайній стійкості кольору, який роками не вигоряє та не втрачає яскравості.
  • Акрил теплий на дотик, що дозволяє робити не тільки мойки з акрилового каменю, але й ванни або піддони душових кабін. Догляд за поверхнею надзвичайно простий – вироби можна чистити будь-якими хімічними засобами, що навіть містять абразиви.