Samsung запатентувала ноутбук, що складається вчетверо

Samsung Electronics не планує обмежувати технологію гнучких дисплеїв смартфонами. Нещодавно компанія запатентувала новий пристрій – ноутбук-трансформер зі складним екраном та розбірною клавіатурою.

Сам дисплей можна від'єднати від клавіатури і скласти всю конструкцію, на зразок орігамі. У повністю розібраному стані ноутбук займатиме вчетверо менше місця, ніж у зібраному вигляді. А тим часом на сайті Vsenotebooki.ru ви знайдете багато корисної і цікавої інформації про ноутбуки і інші компютерні гаджети, різноманітне програмне забезпечення, а також поради по їх ефективному використанню. 

Заявка Samsung була подана до бази Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) у середині минулого року, але опублікована лише цього тижня. Технічні специфікації описують гібрид з ноутбука і планшета з набором додаткових компонентів і аксесуарів у вигляді клавіатури, що складається. Описана система не ґрунтується на конкретному пристрої, а є схематичним зображенням стандартного ноутбука без бренду.

Основна частина пристрою, в якій заховані всі ключові мікросхеми та елементи живлення, це дисплей. Розробники стверджують, що система може використовуватися як планшет — він може бути підключений до звичайної Bluetooth-периферії або комплектного стилусу S-Pen. При цьому екран може бути складений навпіл для зручнішого транспортування, під час якого дисплей буде захищений з обох боків.

Клавіатурний блок також складається навпіл - як і основний пристрій, він перетворюється на квадратну панель, порівнянну з розмірами стандартного смартфона. На клавіатурі також передбачено набір портів для підключення зарядного пристрою, додаткових накопичувачів та аксесуарів. Для поєднання двох складних гаджетів передбачені мініатюрні шарніри, що скріплюють дві частини ноутбука в єдиній конструкції.

Варто відзначити, що патент не гарантує появи описаного пристрою на ринку в найближчий час. Провідні ІТ-компанії часто реєструють складні концепції, які не добираються до покупців, закріплюючи за собою право реалізувати технологію в іншому вигляді. Однак подібні гаджети все частіше з'являються в базах патентних відомств - аналогічні прототипи вже є у Xiaomi, Lenovo, Oppo та багатьох інших вендорів.

Інтерес технологічного сектора до пристроїв з гнучкими дисплеями можна пояснити. За даними Counterpoint Research, минулого року ринок складних смартфонів показав тризначне зростання - розробники продали понад 9 млн. гаджетів за останні 12 місяців. Аналітики також прогнозують, що в найближчому майбутньому зростання тільки прискориться - у 2023 році, вважають у Counterpoint, буде продано в 10 разів більше пристроїв, ніж у цьому.