Плюси та мінуси онлайн-навчання для школярів

Зависаючий Zoom, звук, що пропадає, і відправка домашнього завдання "електронкою" — карантин перетворив шкільні будні на подолання постійних труднощів. Але дистанційне навчання може бути зовсім іншим, наприклад, в онлайн-школі.

Там усі процеси налагоджені, учень здобуває якісну освіту, мінімум стресу та гнучкий розклад уроків. Нижче перелічимо переваги та недоліки дистанційного навчання і розповідаємо, чому все ж таки варто спробувати вчитися в онлайн-форматі, зокрема в Planetaclub, на сайті https://konkurent.ru/article/46740 ви дізнаєтесь більше про цей навчально-освітній центр. 

Плюси онлайн-навчання

Якість освіти

Не кожна традиційна школа може похвалитися сильними викладачами. При виборі онлайн навчання ви заздалегідь знаєте, з ким займатиметься дитина. А якщо щось пішло не так, то можна легко змінити викладача.

До того ж, програму навчання складають досвідчені методисти з урахуванням сильних та слабких сторін учня. Це дозволяє вибрати оптимальний темп і не дає школяреві занудьгувати, якщо навчання здається занадто легким.

Зворотній зв'язок

У класі вчитель не завжди встигає приділити увагу всім школярам. Онлайн-формат дозволяє гарантовано отримати відповіді на всі запитання. Задати їх можна на самому занятті, у чаті або поштою.

Гнучкий графік

Не треба вставати затемно і везти дитину до школи. Заняття в онлайн-форматі проводяться у зручний для учня час. Це означає, що домашні справи, гуртки та секції можна органічно вбудувати у життя школяра.

Мобільність сім'ї

Займатися навчанням можна скрізь, де є інтернет. Щоб відвідати урок, достатньо ноутбука чи планшета. Ви можете спокійно вирушити у подорож чи переїхати, не порушивши навчального процесу.

Мінімум стресу

Займатися з дому комфортно: поруч батьки, не потрібно звикати до нової обстановки та незнайомих людей. Для сором'язливих малюків це можливість проявити себе, адже віч-на-віч з викладачем демонструвати свої знання набагато легше. Крім того, конфлікти з вчителями чи цькування виключені.

Мінуси онлайн-навчання

Відповідальність на батьках

Батькам потрібно вибрати ресурс для навчання, спочатку допомагати дитині не пропустити заняття і зробити домашнє завдання, організувати додаткове дозвілля. Поступово ви зможете передати дитині дедалі більше відповідальності за навчання.

Складнощі соціалізації

Відсутність натовпу однокласників як плюс, так і мінус. З одного боку, здається, що може виникнути нестача спілкування, з іншого - можна вибрати приємне для себе оточення. Щоб дитині було простіше завести нових друзів, запишіть її на заняття в гуртки та секції за інтересами, частіше відвідуйте дитячі майданчики та майстер-класи.

Нестача фізичного навантаження

У школі діти багато бігають та грають, відвідують уроки фізкультури. Збалансувати відсутність навантаження можна і вдома: зарядкою вранці, щоденними прогулянками у парку, секцією футболу, волейболу чи гімнастики.

Наприкінці зазначимо, що успіх онлайн-навчання часто залежить від того, наскільки зручно збудований освітній процес. Не варто боятися онлайн-освіти: переваги дистанційного навчання переважають недоліки, а всі складнощі за бажання можна подолати.