Поради по вибору і догляду за чоловічою шкіряною курткою

Шкіра посилає сигнал сили та мужності, а шкіряні куртки жінки вважають найбільш привабливою річчю чоловічого гардеробу. У такому аксесуарі дійсно можна виглядати і почуватися просто чудово!

Крім того, якісна шкіряна куртка при дбайливому відношенні може служити багато років, і при цьому залишатися в моді. Тому покупка виявиться максимально вигідною інвестицією. А по найкращій ціні купити чоловічу зимову шкіряну куртку оптом та в роздріб ви зможете в інтернет-магазині kurtka.com.ua, де представлено широкий асортимент стильних, комфортних моделей на любий смак і гаманець.

Як вибрати шкіряну куртку?

Посадка

Переконайтеся, що куртка сидить правильно. Поставте руки, ніби ви на мотоциклі, відведіть руки убік, нічого не повинно обмежувати рухів. Між курткою та тілом має проходити кулак. Коли руки опущені, рукави не закривають кисті, і не повинні високо задиратися.

Підганяти шкіряну куртку під себе дуже важко. Обов'язково обирайте куртку, яка добре сидітиме в плечах, підігнати плечі за розміром практично неможливо. Шкіра підлаштовуватиметься під фігуру з часом, приблизно після 100 носінь сяде по фігурі.

Силует

Шкіряна куртка надасть тілу форму тілу, а загальному вигляду мужність, збільшить плечі, зробить талію тоншою. Шкіряні куртки часто бувають із набивками, вони збільшують плечі. Це робить привабливою чоловічу фігуру.

Купуючи куртки, враховуйте свій тип тіла. Краще виглядають укорочені куртки, довгих курток бажано уникати. Худому чоловікові слід відмовитись від курток типу авіатор. Низьким чоловікам більше підійдуть короткі куртки. Високим і великим можна вибирати трохи видовжені куртки.

Матеріал та пошиття

Для пошиття використовується щільна та м'яка шкіра, замша. Щільна шкіра – це верхній шар шкіри. М'яка шкіра відшліфована, її легше пофарбувати і надати блиску. Замшу роблять із нижнього шару шкіри. Вона не міцна, вбирає вологу, але якщо за нею стежити, то замша виглядає красиво.

Залежно від типу шкіри, ціна куртки збільшується. Ціна часто залежить від виробника, але не факт, що від виробника завжди залежить її якість.

Коров'яча шкіра – класика. Ягня все більш популярне, шкіра ягняти м'яка і доступна за ціною. Найдорожчі куртки робляться з найкращих відрізків шкіри. 

Зверніть увагу на пошиття, як оброблені краї, стики, як ходить блискавка. Важливо домовитися про повернення, оскільки проблеми можуть виникнути після місяця носіння. 

Як відновити шкіряну куртку?

Плями, вицвітання та тріщини можуть з часом з'явитися на шкіряній куртці. Загалом, у шкіри є два вороги — вода та спека. Волога вимиває натуральні олії, на шкірі можуть з'явитися тріщини. У сушарку шкіру кидати не можна. Сушіть куртку на широкій вішалці. Щоб помити куртку, змочіть ганчірочку з мікрофібри водою та протирайте виріб від забруднень раз на місяць. Протирайте мінеральною водою, а не проточною. Якщо куртка брудна, використовуйте очисник для шкіри. Всі засоби тестуйте на вивороті. Засіб не повинен залишати плями.

Якщо на шкіряній куртці з'явилися плями, частину плям можна вивести вдома. Жир можна вивести засобом для посуду, терти не потрібно промокайте, потім видаліть мило з куртки вологою ганчіркою, потім просушіть шкіру сухою ганчіркою. Можна використовувати засоби для виведення плям для шкіри, втирайте в пляму круговими рухами. Якщо пляма не виводиться, віддайте у хімчистку, яка спеціалізується на роботі з шкіри.

Багато курток з часом вицвітають. Потертості виглядають непогано, але можуть зробити куртку рваною з часом. Використовуйте кондиціонер для шкіряних речей, нанесіть та дайте йому вбратися. Обов'язково наносіть кондиціонер після сушіння і роботи з засобом для виведення плям. У кліматі, де надто волого чи сухо, можна використовувати кондиціонер 3 рази на рік.

Відновити колір шкіряній куртці допоможе крем того ж кольору, що куртка. Головне правило, що чим менше наносити крему відразу, тим краще. Кругові рухи промазують проблемні ділянки поступово. До речі, кремом можна змінити колір куртки повністю.