Гірський велосипед Pride — ваш надійний супутник у дорожній пригоді

Вибір велосипеда серед величезної кількості рекламних пропозицій спантеличить навіть найдосвідченішого велосипедиста. Спробуймо розібратися, як гірський велосипед Pride може стати вірним другом та задовольнити індивідуальні потреби велолюбителя.

Маунтенбайк

Маунтенбайк або гірський велосипед на відміну від міського найбільш універсальний, оскільки дає можливість пересуватися не тільки рівним шосе, але і лісовими, ґрунтовими дорогами. Крім того, в арсеналі цього «залізного коня» завжди є полегшена літня та масивна шипована зимова гума, що дозволить забезпечити необхідне зчеплення з будь-якою поверхнею.

Головне призначення маунтенбайка - це впевнена їзда рельєфною пересіченою місцевістю, подолання ям, різних вибоїн і в'язких земляних поверхонь. Міцність рами велосипеда для подібних екстремальних маршрутів має першорядне значення.

горный велосипед Pride

Велосипедна рама

Сталева рама притаманна найбюджетнішим варіантам велосипедів, тому що недовговічна і досить важка.

Вуглепластиковій або карбоновій рамі не страшна корозія, вона дуже міцна, її вибирають професійні велосипедисти. Висока якість коштує дорого, тому таку раму може дозволити не кожен мандрівник. Для першого гірського велосипеда оптимально підходить алюмінієва рама – міцна, легка та недорога. На жаль, за твердістю металу алюміній поступається іншим матеріалам.

При виборі рами для гірського велосипеда потрібно враховувати як її якість, а й розмір і геометричну форму. Пересування на байку, рама якого за розміром, буде комфортним, не створить навантаження на хребет та суглоби, ризик отримати серйозну травму на раптовій дорожній перешкоді буде мінімальним.

Вибір коліс

Нарівні з рамою основним параметром вибору гірського велосипеда є розмір коліс. 29 дюймів - це універсальний розмір коліс для маунтинбайка, тому що до них не важко підібрати шини різних видів і призначень. Класичними вважають колеса розміром 26 дюймів, які підходять до серії велосипедів невеликих розмірів.

Трансмісія

Систему трансмісії велосипеда можна порівняти з мотором автомобіля, який надає руху транспортний засіб. Ця система включає провідні зірки, шатуни, ланцюг і важелі для перемикання передач. Якщо не заглиблюватися в технічну термінологію, можна визначити три різновиди формули трансмісії: трійники, двійники і одинарна система. Для вдалої покупки маунтинбайка підійде трансмісія з двома зірками (двійник), тому що вона легша за вагою і при її роботі рідко відбувається перекіс та спадання ланцюга внаслідок різкого перемикання передньої передачі під навантаженням.

Гальмівна система

Гірський велосипед повинен бути оснащений надійними гальмами середнього класу, ручкою гальма, що добре регулюється, і додатковим регулюванням вільного ходу. Також високою модуляцією, що забезпечує плавність при гальмуванні.

Якщо вам важко розібратися в технічних характеристиках гірського велосипеда, бажано додатково проконсультуватися з фахівцем. Але при виборі особистого маунтинбайка постарайтеся прислухатися до власних відчуттів, уявлень про надійність та комфорт.