Причини популярності картонної тари

Картонні коробки – одна з найпоширеніших упаковок на сьогоднішній день. Їх використовують і продуктові підприємства, і виробники побутової техніки, і фармацевти, транспортні компанії. Змінюється лише конфігурація, щільність та кількість шарів картону.

Така тара відмінно захищає від пошкоджень, витримує поштовхи та вібрації, має дуже малу вагу, до того ж легко переробляється. А вигідно замовити картонні коробки для різних цілей ви зможете в інтернет-магазині упаковки ShopTobi. 

Ціна питання

Почнемо, знов-таки, з ціни, оскільки це, мабуть, найвагоміший аргумент у будь-якій суперечці про переваги того чи іншого пакувального матеріалу.

Картонні коробки будь-якої конструкції та розміру коштують набагато дешевше оптом чи в роздріб, ніж вироби того ж розміру з дерева чи пластику. Втім, це було досить передбачувано, оскільки і сировина для їх виготовлення (тобто гофрокартон) коштує дешевше.

До того ж тут варто сказати ще й про етап виробництва. Час та витрати на виготовлення готових картонних коробок не йдуть у жодне порівняння з витратами на виробництво тари та упаковки з дерева, металу чи пластику.

Можливість автоматизації процесу виготовлення

Ця особливість картонних коробок дуже впливає на швидкість виготовлення замовленої вами партії упаковки. Немає нічого дивного в тому, що чим більше технологічних операцій виконує машина (у нашому випадку - верстат ротаційного або плоского висікання, або ж гофроагрегат), тим швидше замовлення буде підготовлене повністю.

При всій повазі до людської праці, жоден робітник не здатний виготовити таку кількість тих самих картонних коробок за обмежений період часу, як автомат. Та й витрати на оплату роботи (або обслуговування якщо говорити про машину) також набагато менші.

Можливість створення ексклюзивної упаковки

На будь-який виріб з гофрованого картону, у тому числі і на картонні коробки, може бути нанесене будь-яке зображення. Це може бути певний малюнок або логотип, рекламна інформація або контактні дані компанії, унікальний колірний стиль або будь-який візерунок або елемент декору, що запам'ятовується - словом, ви можете намалювати на картонних коробках все, що вам заманеться.

Фактично, картонні коробки – це найдешевший вид реклами вашої компанії, оскільки виконують ще й свою пряму функцію – захист упакованого товару від зовнішніх впливів і зберігають його презентабельний зовнішній вигляд. Таким чином, ви у використанні одного предмета досягаєте відразу кілька цілей.

Невелика вага картонних коробок, можливість зберігати у розібраному стані

Дана особливість картонних коробок є найважливішим аргументом при виборі пакувальних матеріалів для власників невеликих компаній або виробництв зі складськими приміщеннями невеликого розміру.

У розібраному вигляді картонні коробки будь-якого розміру займають мінімум місця. Так, якщо взяти для прикладу висоту кімнати стандартної квартири, то складені в стопку одна на іншу картонні коробки в розібраному вигляді можуть бути складовані до самої стелі, і при цьому стопка виходить досить стійка, а коробок в неї вміщується близько 500-800 штук і більше в залежності від типу використаної у виробництві сировини (кількість шарів гофрокартону, тип хвилі, висота гофрованого шару тощо).

Стійкість до будь-яких статичних та динамічних навантажень

Виготовлена ​​згідно з технологією будь-яка картонна коробка у вільно витримує вагу, що набагато перевищує її власну. Причому це стосується як статичного тиску, так і динамічного – перше відноситься до зберігання упакованих товарів і вантажів, а друге – до процесу транспортування.

У картонних коробках перевозяться та зберігаються різні товари – це ні для кого не секрет. І якщо, скажімо, для зберігання та перевезення багатьох госптоварів немає особливих рекомендацій, то, наприклад, вироби зі скла або, наприклад, взуття вимагають від пакувальної тари наявності хорошої жорсткості та стійкості до статичних та динамічних навантажень.

Коробки з гофрованого картону дозволяють перевозити продукцію навіть кілька рядів одна на одній. Це дуже економить місце в автотранспорті і значно скорочує витрати на доставку.