Типові помилки при працевлаштуванні за кордоном

Сьогодні багато хто замислюється про Європу, коли обирають роботу своєї мрії. Там і зарплати вищі, і є перспектива залишитись на постійній основі. Але недосвідчені претенденти часто роблять ті самі помилки, які можуть сильно загальмувати можливість отримання хорошого заробітку за кордоном. Тому перед тим, як вибирати відповідну вакансію, варто грунтовно вивчити це питання.

Якщо ж ви все-таки знайшли добре оплачувану роботу, і бажаєте відправити в Україну зароблені гроші, на сайті https://www.fin.do/uk/send-money/ukraine ви дізнаєтесь як це зробити просто, швидко, безпечно, і без зайвих фінансових витрат.

Помилка 1. Вважати, що ринок праці є доступним

Деякі громадяни впевнені, що в Європі на них чекають, і їдуть туди одразу. Але не всі підприємства мають дозвіл на прийом іноземців на роботу, тому перед поїздкою слід усе розрахувати та їхати вже з попереднім контрактом на руках.

Помилка 2. Підписувати контракт, не перевіривши усі дані

Якщо договір підписується на рідній землі через посередника, слід уважно перевірити і компанію, що допомагає працевлаштуватися, і сам документ. Це легко робиться за допомогою інтернету. Сайт фірми повинен бути, якщо це солідна організація, і вакансії там зазначають з умовами та графіком робіт. А щодо посередника інформацією можуть поділитись співвітчизники на тематичних форумах.

Помилка 3. Вважати, що диплом становить цінність за кордономм

З дипломом простіше влаштуватися на роботу, але важливіше для роботодавця, що вміє і знає новий співробітник. А для деяких професій потрібно легалізувати документ про освіту або підтвердити його, проходячи атестацію на новому місці.

Помилка 4. Бути впевненим, що 2–3 спеціальності – це гарантія пошуку хорошої роботи

Насправді кількість умінь — не найголовніше для роботодавця. Можна бути вузькоспеціалізованим фахівцем та затребуваним скрізь, якщо виконувати роботу якісно, ​​а можна володіти багатьма спеціальностями, але в жодній з них не показати себе справжнім професіоналом.

Помилка 5. Думати, що достатньо знати одну англійську мову

Спілкуватися іноземною мовою — дуже хороший плюс для роботи в Європі, але не скрізь потрібне знання саме англійської. Краще вивчати мову тієї країни, де планується подальше працевлаштування.

Помилка 6. Нічого не знати про країну, куди планується подорож

Розчарувань та труднощів буде менше, якщо заздалегідь ознайомитись із основними законами та звичаями місця, в яке доводиться їхати на заробітки. Обов'язки роботи теж слід уточнити попередньо.

Помилка 7. Не порахувати приблизний бюджет

Побачити хорошу цифру заробітної плати і вважати, що все добре, неправильно. Треба обов'язково подивитися, скільки коштуватиме оренда житла, транспортні витрати, витрати на харчування та одяг. Якщо стаття витрат дорівнюватиме окладу, то немає сенсу туди їхати. Тоді слід пошукати таку ж роботу в іншій країні, де витрати будуть меншими, або іншу роботу з більшою заробітною платою.