Як піклуватися про шкіряну сумку або гаманець

У будь-який час шкіряні вироби були особливо популярними через якість та зносостійкість цього матеріалу. Будь-який шкіряний продукт, будь то гаманець або фірмова сумка, вважається показником статусу людини, а також позначає високі смакові уподобання його власника. Разом з цим, якою б ні була якісною натуральна шкіра, кожен аксесуар з неї вироблений потребує особливого догляду. Це дозволить зберегти експлуатаційні характеристики та естетичний вигляд виробу.

Перш ніж виконувати процедури догляду за шкірою сумки, необхідно оцінити, чи будуть відповідними наступні дії. Цілком можливо, що легше придбати новий, вибравши його з каталогу продукту довідника https://inbag.ua/, який реалізує інтернет-магазин сумок у Києві. Разом з цим методи догляду за шкірою будуть корисними для всіх.

Зберігання

Щоб річ з натуральної шкіри протягом тривалого часу зберігала еластичність, колір, певну форму треба дотримуватися деяких умов:

Якщо довго не планується використовувати сумку або гаманець протягом тривалого часу, то краще покласти елементи в комод або шафу. Таким чином, власник врятує їх від пилу та впливу сонячного світла, що призводить до вицвітання матеріалу.

Не рекомендується залишати мішок у підвішеному стані протягом тривалого часу, оскільки часто це призводить до розтягування ручок. Треба просто покласти річ на горизонтальну поверхню.

Щоб уникнути деформації матеріалу всередині речі, рекомендується покласти накладку, м'яку тканину або папір.

Будь-яку річ зі шкіри бажано зберігати у мішках, зшитих з природних тканин. Для таких цілей можна використовувати коробки з-під взуття або наволочки з подушок.

Не дозволяється зберігати будь-які шкіряні вироби в поліетиленових пакетах, оскільки тріщини можуть з'являтися на матеріалі через відсутность повітря та вологого середовища.

Методи догляду:

для зовнішнього очищення шкіряного виробу, рекомендується використовувати мильні розчини, якими протирається поверхня сумки, а після річ витирається насухо;

щоб видалити жирову пляму з поверхні, краще застосувати звичайну серветку або ганчірку. Використання будь-яких побутових засобів є неприйнятним. Для цього існують спеціальні розчини;

позбутися від неприємного запаху допоможе кулінарний розпушувач, який треба помістити у мішечку в сумку на добу.

Виділяючи щоденно деякий час догляду за гаманцем або сумкою власник цих аксесуарів зможе зберегти не тільки презентабельний вигляд цих речей, але і збільшити їх термін експлуатації.