Найпоширеніші міфи про матраси

Потреба уві сні – одна з найважливіших областей нашого життя. І оскільки кожна людина прагне задовольнити цю потребу найкращим чином, виробники спального приладдя вигадують нові товари, що задовольняють перевагам будь-кого з нас.

Щоб не відставати одна від одної фірми, вносять різні інноваційні деталі у свою продукцію. А деякі "покращують" товари лише на словах. Як же розібратися в тому, що є правдою, а що черговий рекламний міф?

Нижче ви можете прочитати про найпоширеніші, але не завжди найправдивіші думки про матраци, а в інтернет-магазині https://mirmatrasov.com/matrasy/matrasy-ekonom-klassa ви зможете купити хорошої якості недорогий ортопедичний матрас.

Міф про ортопедичність

Бажаючи купити найкращий матрац, більшість покупців шукають оголошення, де було б слово "ортопедичний".  Але насправді звичка так називати нові матраци була прищеплена покупцям маркетологами. Адже немає жодного стандарту, який би вказував, який матрац має ортопедичний ефект, а який ні. І тим більше матраци не мають нічого спільного з лікарями ортопедами.

Насправді “ортопедичним” матрац стає тоді, коли він ідеально підходить конкретній людині з її унікальними фізичними даними та станом здоров'я. При створенні ідеально зручного матраца повинні враховуватись ріст, вага, спосіб життя людини, а також її переваги.

Деякі покупці та виробники мають на увазі під словом "ортопедичні" спальні поверхні, які виготовлені з урахуванням нових технологій, наприклад на основі незалежного блоку пружин, а також матраци з декількома зонами жорсткості.

Міф про жорсткість 

Помічено, що значна частина покупців вважає, що хороший матрац обов'язково має бути жорстким. І тільки такий матрац може позбавити їх від болю у хребті. Це міф! Як згадувалося вище, ми всі різні. А значить нам не може підходити та сама спальна поверхня.

У деяких випадках справді корисно спати на твердій поверхні. Це рекомендується дітям та підліткам, у яких хребет ще не сформувався. Але і в даній ситуації ступінь жорсткості має бути помірним. Адже надто жорсткі матраци заважають нормальній циркуляції крові та не дають організму розслабитись під час нічного відпочинку.

Насправді найважливіший фактор у матраці – його пружність. Саме вона впливає на те, в якому положенні буде хребет під час сну: прогнеться, як у гамаку, або прийме анатомічно правильне положення.

Міф про штучні наповнювачі 

Думка про те, що все натуральне – добре, а штучне – погано не завжди виправдане. Хоча багато хто повірив міфу про те, що найкращий матрац - це виріб без штучних наповнювачів, насправді це не так.

Найпоширеніші види штучних наповнювачів (латекс, холлофайбер, пінополіуретан) для пружинних і безпружинних матраців гіпоалергенні, безпечні, мають антибактеріальний ефект, яким рідко мають натуральні наповнювачі. На їхній основі виробляють матраци для дітей до року, що рекомендовано педіатрами. Крім того, деякі штучні матеріали мають дуже вдалі властивості, яких немає у натуральних наповнювачів, наприклад ефектом пам'яті.

Декілька вірних істин 

На щастя, не все, що ми знаємо про матраци – це міфи. Ось кілька абсолютно правильних тверджень про спальні поверхні:

  • Матрац потрібно підбирати відповідно до віку. Вік - це справді один із найважливіших критеріїв, які мають визначати тип спальної поверхні. Наприклад, дітям рекомендовані помірно-жорсткі пружні матраци, а літнім м'якіші та еластичніші з декількома зонами жорсткості.
  • Найкраще вибирати вироби на основі незалежних пружин. Це чиста правда. Залежні пружини пов'язані один з одним, через що утворюють "гамак" під вагою людського тіла, що може зашкодити хребту. А незалежні пружини прогинаються лише там, де треба, підлаштовуючись під вигини нашого тіла. Ще один плюс незалежних пружин – відсутність скрипу.
  • Щоб продовжити термін служби, матрац необхідно перевертати. Це дуже хороша порада. Перевертання матраца раз на 6 місяців запобігає утворенню на його поверхні “ям”.
  • Що більше пружин, то краще. І так і ні. З одного боку, у хорошому матраці буде більше пружин, ніж у товарах радянських часів. З іншого боку, не завжди покупка матраца із щільністю пружин 1025 штук на метр кв. - це необхідність. Ці вироби рекомендовані людям із зайвою вагою, а в середньому блок із щільністю 512 пружин на метр кв. задовольнить потреби пересічного покупця.