Найочікуваніші фільми 2022 року

2022-й стане гучним для ігрової індустрії: безліч релізів, спочатку запланованих на 2021-й, перенесли на рік уперед. У кінематографі ситуація хоч і краща, але теж далека від ідеальної, тому і тут є ті картини, що з'їхали через пандемію або з інших причин.

Релізи на очікувані фільми 2022 року ви знайдете на сайті readd.org, а кіноексперти запропонували список фільмів гідних найбільшої уваги.

Крик

Незважаючи на назву, «Крик» - пряме продовження франшизи. Більшість акторів, включаючи Ніва Кемпбела, Кортні Кокс та Девіда Аркетта, повернуться на екрани вп'яте. Головною зміною, звичайно, стане новий режисер: беззмінний Уес Крейвен, який зняв чотири частини слешера і не менш культові «Кошмар на вулиці В'язів» та «У пагорбів є очі», помер у 2015 році. Його місце займуть Тайлер Джілетт та Меттью Беттінеллі, які відзначилися такими хорорами, як «Я йду шукати» та антологією «З/Л/О». Деталі сюжету «Крика» тримаються в таємниці, тому залишається лише чекати: трейлер за традицією не дуже інформативний.

Морбіус 

Sony продовжує розвивати свій комікс-всесвіт, побічно пов'язаний з Людиною-павуком. Для Джареда Лето це свого роду другий шанс на участь у супергероїці після не найуспішнішої ролі Джокера у кіновсесвіті DC.

Сюжет розповість про доктора Майкла Морбіуса — антигероя-вампіра, який отримав суперздатності у спробі знайти ліки від рідкісного захворювання крові. У знайденого лікування, на жаль, виявилися жахливі побічні ефекти, через які лікар втрачає людську подобу. Тепер Морбіус має змиритися з темним початком, або знайти спосіб його побороти.

Падіння Місяця

Фільм-катастрофа від Роланда Еммеріха, який набив руку в таких жанрових картинах, як «Післязавтра», «2012» та «День незалежності». Цього разу людство чекає не зустріч із прибульцями чи метеоритом, а потенційне зіткнення з Місяцем, який несподівано зійшов зі своєї орбіти.

Крім загрози знищення цілої планети, зміна траєкторії руху Місяця ще й провокує безліч природних катаклізмів, що також змінює спосіб життя землян. Серед рятівників планети з'являться такі особи, як Холлі Беррі, Патрік Вілсон та Майкл Пенья.

Смерть на Нілі

Пряме продовження "Вбивства у Східному експресі" 2017 року. Кеннет Брана знову займає режисерське крісло і грає Еркюля Пуаро - легендарного детектива, що вийшов з-під пера Агати Крісті.

Цього разу педантові з розкішними вусами належить відволіктися від заслуженого відпочинку і знайти вбивцю серед пасажирів круїзного пароплава, що прямує Нілом. Компанію Пуаро складуть Галь Гадот, Летішіа Райт, Армі Хаммер та Том Бейтман.

Анчартед: На картах не значиться

Довгобуд Sony про молодого Нейтана Дрейка, здається, нарешті добереться до великих екранів. Автори пішли цікавим шляхом і замість адаптації відеоігрових сюжетів запропонують глядачам приквел, який розкриває деталі як знайомства Дрейка (Том Холланд) та Саллі (Марк Волберг), так і їхніх перших спільних пригод. За яким саме скарбом вирушить у майбутньому нерозлучна парочка авантюристів, поки що невідомо, але протистояти їм буде лиходій у виконанні Антоніо Бандераса.

Техаська різанина бензопилою

Ще один хорор у списку йде протореною доріжкою та прибирає цифри з назви, продовжуючи при цьому серію. Події картини відбуватимуться відразу після першого фільму, ігноруючи решту — щось подібне вже провернули з «Хеллоуїном», та й для «Техаської різанини» це не перший прямий сіквел оригіналу.

Режисером виступив маловідомий Девід Блу Гарсіа, а деталі сюжету тримаються у секреті. Реліз відбудеться на Netflix, минаючи кінотеатри.

Бетмен

Чергова версія історії хрестоносця у плащі, цього разу – у виконанні Роберта Паттінсона. Судячи з усього, режисер Метт Рівз під час створення багато в чому спирався на один із найвідоміших коміксів про Темного Лицаря — «Довгий Хелловін», у якому Бетмену протистоїть ціла низка різних лиходіїв.

У трейлерах вже встигли засвітитися Загадник (Пол Дано), Пінгвін (Колін Фаррелл) та Жінка-кішка (Зої Кравіц), а також Кармайн Фальконе (Джон Туртурро) — один із найвідоміших мафіозі Готема.

Дивини назавжди

Колись дуже популярне шоу Джонні Ноксвілл повертається з новим набором шалених трюків, які, як і раніше, небезпечні як ніколи. Крім «старої гвардії», серед задіяних акторів з'являться, наприклад, Ерік Андре, Спайк Джонс і Tyler, The Creator. Диваки постаріли, але суть залишилася незмінною: через 20 років після першого фільму рівень божевілля не знизився ні на йоту.