Порівняння оснащення для печаток та штампів

Процес документообігу для підприємства будь-якого масштабу не обходиться без використання штампів і печаток. Їх застосовують у торгових точках, бухгалтеріях, відділах кадрів, у медичних установах. Для роботи використовуються індивідуальні кліше або стандартні штемпелі, які вставляються у спеціальний виріб – оснастку для печатки.

У каталозі Awp.com.kz є різні види даних пристроїв, але перш ніж зробити замовлення, ознайомтеся з нижченаведеною інформацією.

Як вибрати оснащення для печаток та штампів?

Якщо ви ще не стикалися з цим пристроєм, давайте розберемося, які оснастки представлені сьогодні на ринку:

  • Форма. Оснащення для штампу відрізняється за формою кліше - може бути квадратною, прямокутною, круглою, овальною або трикутною. Є варіанти невеликих розмірів (кишенькові), які зручно брати із собою на ділові зустрічі. Основний упор виробники роблять на ергономічність, тому при виробництві особлива увага приділяється механізму натискання.
  • Матеріал. Корпус пристрою буває металевим або виконаним із міцного пластику. Вироби мають підвищену працездатність і витримують високі навантаження. Щоб друк із оснащенням прослужив довше, особливо, якщо ви використовуєте пристрій поза офісом, можна придбати спеціальний чохол.
  • Ручне або автоматичне. Ручне оснащення печатки сьогодні зустрічається дуже рідко. Для її експлуатації необхідно використовувати штемпельну настільну подушку, що вкрай незручно і потребує витрат часу. До того ж такий варіант дуже незручно брати із собою, якщо виникає така потреба. Автоматичне оснащення для друку - сучасний варіант із вбудованою подушкою, яка просочена чорнильним складом. Штемпельна подушка може бути як одного кольору (синього, чорного, фіолетового, червоного тощо), так і складатися з різних кольорів. Друку з автоматичним оснащенням вистачає приблизно на 5 тисяч відбитків.

Автоматичні оснащення випускаються не лише круглих форм, а й прямокутних, овальних і навіть трикутних. У верхній частині оснастки є прозоре оглядове вікно, в якому розміщується паперовий відбиток вашого друку. Навіть якщо у Вашій організації постійно використовується багато різних печаток, ви ніколи їх не переплутаєте завдяки паперовому прикладу відбитку вгорі оснастки.

При використанні звичайної печатки, Вам потрібно вручну перед кожним відбитком макати кліше в чорнильну подушечку. У пресі автомат всі ці дії відбуваються автоматично завдяки пружинному механізму, який непомітно вбудований всередину оснастки.

І насамкінкць зазначимо, що при поломці автоматичного оснащення Вам не доведеться замінювати всю печатку. Все що Вам потрібно буде зробити – це відклеїти кліше від старої оснастки та приклеїти його на нове.