Моделі і критерії вибору рибальського ящика

Зберігання рибальського арсеналу в ідеальному порядку - мрія кожного рибалки, дуже зручно за півхвилини дістати з ящика потрібну блешню для хижака або короповий монтаж замість снасті, що обірвалася. Тому з урахуванням попиту та вимог рибальської половини людства на сучасному ринку пропонується величезний асортимент ящиків для риболовлі.

І завдання рибалки полягає в одному - вибрати найзручніший для себе варіант, саме для цього інтернет-магазин https://goldencatch.ua/ru/catalog/tackle-boxes/filter/brand-meiho пропонує широкий асортимент універсальних моделей для човнового та берегового лову, а також інше ефективне рибальське оснащеня відомих виробників.  

Як влаштований рибальський ящик

Умовно ящики можна поділити на зимові та літні. Зимові ящики розрізняються по висоті та ширині, щоб рибалка будь-якого зросту міг зручно сидіти на коробі під час риболовлі. Верх відкидається, часто у верхню частину вбудовано невеликі відділення для дрібниць. Внутрішнє місце розділене на відділи жорсткими перегородками. Рибалці немає потреби думати, як обладнати свій короб - виробник вже передбачив відсіки для зручного зберігання вудок, термоса, риби та іншого.

Літні ящики - це пластикові кейси з різною кількістю полиць, можна підібрати ящик будь-якої місткості - невеликий для ходової риболовлі, або короб на шість полиць, в який поміститься багатий арсенал.

Як вибрати оптимальну модель

Основні критерії підбору:

  • Розміри – найважливіший параметр. Чим місткіший короб, тим більше в ньому поміститься принад або монтажів.
  • Внутрішнє наповнення – чим більше перегородок та відділень, тим впорядкованішим буде зберігання багажу. Рибальський ящик зі знімними перегородками, маленькими та великими відділеннями – це найкращий варіант для рибалки.
  • Вага – порівняно з металевими ящиками сучасний пластик у рази легший, що робить короби із пластику (поліпропілену) найзручнішим варіантом для риболовлі.

Вибір якісного ящику для зимової риболовлі

Без ящика важко обійтися взимку на льоду, він чудово служить як сидіння та місце для зберігання улову та снастей. Конструктивно ящик є коробом, виконаним з морозостійкого пластику. Міцність матеріалу дозволяє витримувати вагу людини, що сидить. Показники вертикальної міцності розрізняються, тому кожен рибалка може підібрати під свою вагу і зріст найкращий і зручний варіант.

Сидіння зазвичай доповнюється м'якою накладкою з добрими властивостями теплоізоляції. У кришку, що відкидається, виробник вбудував маленькі контейнери-відсіки, щоб у порядку зберігалися блешні і поплавці, вантажі і гачки. 

У кишені складаються багор, черпак, рушник для рук для того, щоб все потрібне знаходилося під руками. Деякі моделі додатково комплектуються знімними перегородками для розділення великого внутрішнього простору. Такий підхід дає можливість зберігати окремо весь рибальський скарб.

Всередині так само розташовується неглибокий лоток, в який легко поміщаються невеликі зимові вудки з вже готовим оснащенням. Це зручно - при обриві снасті немає потреби витрачати час на перев'язування, можна відразу дістати готову вудку оснащену і продовжувати риболовлю.

Комплектація і розміри зимового рибальського ящика можуть бути різними, тому рибалка має можливість вибрати великий короб як найкращий варіант для сидіння на лунці, або легше модель для ходової риболовлі.