Баскетболісти збірної України, які дограють сезон у європейських клубах

Бойові дії в Україні поставили хрест на проведенні спортивних заходів на території країни. Постраждали всі: вболівальники, спортсмени, професійні ліги.

Чемпіонат України з баскетболу — Суперлігу — було перервано, а багато місцевих спортсменів вирушили до Європи в інші команди. Залишок сезону у європейських командах проведуть і гравці збірної України.

Ці баскетболісти вирушили до клубів з Естонії, Литви, Латвії, Чехії, Іспанії, Ірану, Франції, Німеччини й Фінляндії. Загалом поїхало 13 гравців. Капітан української збірної Артем Пустовий спочатку грав у Європі за іспанський «Гран Канарія». Ставки на матчі за участю українських баскетболістів беруть букмекерські контори Естонії та інших європейських країн.

Естонія

19-річний захисник «Хіміка» Олександр Ковляр проведе решту сезону в естонському клубі «Тарту». На рахунку гравця — 28 матчів у Суперлізі. Показники: 7,3 очка й 3,3 передачі в середньому за матч.

«Тарту» посідає 9-те місце в об'єднаному чемпіонаті Естонії та Латвії.

Латвія

25-річний захисник «Дніпра» Віталій Зотов найближчим часом гратиме за латвійський клуб ВЕФ. На рахунку гравця 29 матчів у Суперлізі. Його показники: 4,2 очка й 2,9 передачі в середньому за матч.

ВЕФ — лідер об'єднаного чемпіонату Естонії та Латвії. З новим клубом Зотов виграв Кубок Латвії.

Литва

У Литву перебралися два баскетболісти. 23-річний центровий «Київ-Баскета» Дмитро Скапінцев продовжить кар'єру в «Пено Жвайгждес». Команда посідає передостаннє місце в чемпіонаті Литви. На європейській арені у Скапінцева було 8,1 очка й 4,9 підбирання в середньому за матч. В іграх Суперліги — 8,9 очка та 6,4 підбирання.

30-річний центровий Дмитро Тихонов виступатиме за литовський «Невежіс». Раніше він грав за «Запоріжжя».

Чехія

До Чехії, як і до Литви, перебралися два баскетболісти.

Ілля Сидоров став найрезультативнішим гравцем у складі «Прометея» в Суперлізі. На його рахунку 9,7 очка й 3,8 передачі в середньому за матч. Загалом баскетболіст зіграв у 23 іграх, проводячи на майданчику по 21 хвилині в середньому. У Чехії він гратиме за «Їндржихув-Градець», що йде на останньому місці в чемпіонаті.

29-річний Олександр Мішула продовжить кар'єру в чеському «Брно». Він також раніше грав за «Прометей». Статистика: 5,2 очка за матч. У чемпіонаті Чехії «Брно» займає друге місце.

Іспанія

Іспанія стала найпопулярнішою країною для українських баскетболістів. На Піренеї перебралися одразу три гравці.

24-річний Сергій Павлов, який грав за «Дніпро», продовжить кар'єру в клубі «Мелілья». Команда виступає в другому дивізіоні країни. На рахунку Павлова 10,5 очок і 5,1 підбирання в середньому за матч. Загалом у чемпіонаті зіграв 28 ігор.