Про особливості оренди авто

Сучасний динамічний ритм життя змушує людей регулярно користуватися транспортними засобами. Авто сьогодні не розкіш, це, насамперед, необхідний засіб для вирішення різних життєвих питань. Коли особистий транспорт виходить з ладу, чи немає можливості придбати власну машину, на допомогу приходить послуга прокату авто.

Оренда машини є досить затребуваною послугою, і не тільки у великих мегаполісах, а і у дрібних населених пунктах. Не дивно, що кількість компаній, що надають машину напрокат, зростає, зокрема послугу оренда автомобілів у Львові на найвигідніших умовах прпонує компанія Alin.

У сьогоднішній статті ми розберемо плюси, особливості, та певні застереження щодо оренди автомобіля.

Плюси оренди авто

Оренда автомобіля має як очевидні переваги, так і певні недоліки. Важливо: слід довіряти тільки великим перевіреним компаніям, які надають дійсно професійні послуги. Дрібні точки прокату автомобілів позбавлені явних переваг, плюс ризик нарватися на недобросовісне ставлення співробітників. Врахуйте цей момент.

Почнемо з переваг оренди автомобіля.

Економія коштів

Ви берете автомобіль на короткий проміжок часу, тому не потрібно виплачувати його повну вартість. Допустимо, Ви знаходитесь у тривалому відрядженні, і купувати машину просто недоцільно. Ви оформляєте договір з компанією та берете машину на потрібний термін.

Мінімум клопоту

Від клієнта потрібно дотримуватися лише двох правил: вчасно заливати паливо та грамотно експлуатувати автомобіль. Не потрібно проводити ремонт, ТО та інші неприємні заходи. Якщо Ви звертаєтесь у хорошу компанію, Вам надають справний та чистий автомобіль, що повністю відповідає всім суворим критеріям споживача.

Можливість вибрати будь-який автомобіль

Найважливіший для багатьох плюс. Машина вартістю кілька десятків тисяч доларів недоступна звичайній людині. Але іноді хочеться покататися з вітерцем на такому презентабельному автомобілі! Наприклад, організувати із гарною дівчиною незвичайне побачення. Прокат машини представницького класу доступний для кожного. Вартість послуги вища, ніж оренда звичайного автомобіля, але в порівнянні з ціною на сам транспортний засіб різниця мінімальна.

Доступність послуги

Раніше доводилося шукати точки прокату авто по всьому місту, довіряючи газетним оголошенням. Якщо людина опинялася у незнайомому населеному пункті, виникали величезні проблеми. Сьогодні всі ці проблеми позаду завдяки інтернет-технологіям. Послуга доступна для кожного. Досить вбити у пошукову систему потрібну фразу: оренда автомобіля та назва міста. У великих населених пунктах є кілька солідних точок прокату. Ви можете заповнити заявку та отримати автомобіль, не виходячи із готельного номера.

Привабливість послуги також полягає у її простоті. Прокат автомобіля не передбачає заповнення великої кількості документів. Щоб скористатися послугою, людині потрібно зробити п'ять простих дій і це безперечний плюс:

  • Підготувати папери. Перелік невеликий і, як правило, обмежується основними документами.
  • Мати суму застави або переконатися, що орендоване авто доступне без нього.
  • Вибрати компанію, що надає послугу оренди автомобілів. Зв'язатися зі співробітниками можна і через Інтернет, залишивши заявку на офіційному сайті.
  • Заповнити договір. Там небагато пунктів, але з кожним з них слід уважно ознайомитися.
  • Дочекатися машини в пункті призначення (зазвичай, за окрему плату), або самому забрати транспортний засіб. Все залежить від рішення клієнта – як йому зручніше.

Чи є недоліки?

Недоліки послуги не такі помітні і переваги явно переважають над ними. Але ж мінуси є. І за оренди автомобілів їх обов'язково потрібно враховувати. В іншому випадку Ви ризикуєте втратити кошти і опинитися в неприємній ситуації. Два основних недоліки послуги:

  • «Підводні камені», пов'язані зі страховкою. Компанії, які намагаються здерти з клієнта якомога більше грошей, становлять договір із розпливчастими пунктами. Людина, що поспішає, ставить підпис, особливо не вникаючи в умови. Тобто він не знайомиться з договором докладно. І лише потім з'ясовується, що необхідно заплатити більше за страховку. Тому клієнту слід звернути увагу на цей пункт договору.
  • Штрафи. Тут все залежить від клієнта. Якщо він віддає машину у належному стані, то жодних претензій до нього пред'являтися не буде. Однак якщо клієнт сильно забруднить автомобіль або того гірше – зашкодить, штрафів не уникнути. Тому слід звернути особливу увагу на пункт договору, який стосується санкцій. Багато компаній не беруть штрафу за бруд. А ось деякі точки прокату не проти причепитися до клієнта з приводу, щоб отримати грошову вигоду.