Міфи і правда про натяжні стелі

Технологія натяжної стелі існує на ринку не перше десятиліття. І все одно відомості про їхні переваги та недоліки бувають досить суперечливими, обростають чутками та небилицями. Хтось говорить про обіцяні прекрасні характеристики, не отримавши яких, люди дають необґрунтовано негативні відгуки про натяжні конструкції. А хтось, навпаки, через незнання або неправильну інформацію відмовляється заздалегідь від хорошого сучасного оздоблення.

Ось чому ми знову змушені звернутися до теми пошуку правди та вигадки навколо натяжних стель. Постараємося максимально об'єктивно розповісти про них, розвіявши чутки, міфи та домисли.

Коштують дешевше гіпсокартону

З одного боку, це твердження можна вважати маркетинговим ходом – ціна на натяжне полотно та гіпсокартонні плити практично однакова. З іншого боку, все не так просто.

Дуже багато залежить від якості - матеріали хороших торгових марок апріорі не можуть дешево коштувати. Крім того, необхідно враховувати вартість підготовчих робіт: для гіпсокартону вони значно витратніші як за грошима, так і за часом.

Якщо ви вирішили придбати дійсно якісні натяжні стелі, на сайті https://32metra.com.ua/tseny/ ви зможете скористатися вигідними пропозиціями від компанії «32metra». 

Натяжні стелі шкідливі для здоров'я та екології

Ось просто дивно, скільки у нас фахівців у галузі охорони природи та скільки довкола знавців від медицини! І всі вони готові запевняти нас, що натяжні стелі просто не можуть бути нешкідливими. Аргумент такий: вони ж виготовлені з ненатуральної сировини, є продуктом переробки шкідливих речовин, які протягом усього нашого життя з цією стелею отруюватиме наше існування своїми пекельними парами.

Чутки про те, що натяжне полотно призводить до астми, алергії та навіть раку, — повна нісенітниця! Так, вони містять хімічні елементи у складі, як і все інше, що оточує нас. Але шкоди від них не більше, ніж від звичайного пластикового посуду, яким ми користуємося, від одноразових ПЕТ-пляшок та інших звичних нам продуктів хімічної переробки. А такі оздоблювальні матеріали, як ламінат, листи ДВП та ДСП, лінолеум, містять стільки ж хімічних речовин, що й натяжне полотно. Важливо лише вибрати якісні матеріали, які мають, повторимося, сертифікат відповідності.

Зверніть увагу! Декілька годин від натягнутого полотна може виходити невеликий специфічний запах хімії, але він нормальний, виникає при нагріванні плівки під час установки та швидко вивітрюється.

У хорошого полотна вічна гарантія

Насправді, це схоже на правду. Точніше, можна говорити про довговічність натяжної стелі, яка при правильній установці та нормальній експлуатації буде не одне десятиліття. Але все ж таки є у найякіснішої європейської стелі існує обмежений гарантійний термін, він зазвичай викладений у договорі.

Важливо тільки розуміти, що в договорі можна прописати всі параметри, важливо тільки щоб після закінчення деякого часу ви змогли знайти компанію, яка вам встановлювала натяжну стелю. Це можливо, якщо користуєтеся послугами перевіреної та надійної компанії. А ось фірми-одноденки не несуть жодної відповідальності за результат.

Тканинне полотно безпечніше, ніж плівкове

Тут мається на увазі, що тканина вважається більш екологічно чистою, вона ж тканина! Насправді, ткані полотна для натяжних стель виготовляються із повністю синтетичних ниток, що й плівка, тільки використовується інша техніка виготовлення. Синтетичні волокна переплітаються, як ткане полотно, звідси і назва, і деякі відмінності в експлуатації та характеристики.

Іншими словами, і тканина, і плівка не містять ні грама натуральних волокон, вони не мають природних матеріалів і в цьому сенсі вони не відносяться до категорії натуральних товарів. Разом з тим, їх виготовляють із сучасних гіпоалергенних матеріалів, тому такі полотна можна застосовувати у дитячих приміщеннях. Вони цілком безпечні.

Зверніть увагу! Немає полотен, які більш екологічні або менші. Якщо вам пропонують дорого купити екологічно чистий продукт, вас розводять і хочуть більше заробити на вас. Тільки і всього.

Натяжні полотна пожежонебезпечні

Це не так, особливо якщо йдеться про спальні полотна, які можна встановлювати навіть у місцях масового скупчення людей. Це спецматеріали, що навіть не плавляться.

В основному ж полотно для натяжної конструкції є матеріалом, який, схожий на пластикову пляшку, не горить, а тільки плавиться. Разом з тим, необхідно дбати про якісну проводку, якщо ви прокладаєте її під стелею. 

Натяжна стеля з часом втрачає колишній колір

Ультрафіолет не страшний, оскільки сучасні технології нанесення малюнка на полотно повністю виключають можливість руйнування пігменту під впливом УФ-променів. Крім того, до поверхневого покриття плівки додається спеціальний стабілізатор ультрафіолету, він зберігає полотно про вигорання. 

Натяжні стелі з часом провисають

Якби натяжне полотно почало провисати, до установників цих конструкцій навряд чи хтось звернувся повторно за новою стелею. Тому ми можемо впевнено сказати: якісне полотно, встановлене без порушень технології, не провисне і прослужить довго. Ще кілька фактів із цього приводу:

  • Розм'якшення плівки відбувається при температурі близько плюс 70 градусів, що практично виключено в нормальних умовах. Отже побоюватися літнього перегріву полотна та провисання не варто;
  • провис можливий у приміщеннях з великою площею, проте простим оком таке явище практично непомітне. Наприклад, на півтори сотні квадратів допустимо непомітний провис до 5 см, але навіть при дзеркальних стелях такий дефект не видно.