Тонкощі вибору метизів і кріпильних виробів

Під час проведення ремонтних робіт велике значення приділяється вибору будівельних матеріалів та комплектуючих, а ось кріпильні деталі при цьому часто обходяться належною увагою.

Звичайно, при створенні тимчасової конструкції, яка буде використовуватися кілька днів, можна застосовувати бюджетні шурупи та прості цвяхи. Якщо ж потрібно отримати надійне з'єднання, що забезпечить тривалий час експлуатації цілісної конструкціїї, тоді необхідно з особливою увагою поставитися до вибору і купівлі кріпильних виробів. В компанії Dinmark ви можете купити шайби, болти, гайки, саморізи та інші метизи найвищої якості по доступній вартості. 

Види металовиробів метизів

Метизами називають широку групу товарів, до якої входять кріпильні вироби з металу, що умовно класифікуються на дві великі категорії за призначенням – для промислового застосування або побутового.

Для промислового призначення використовують металовироби, що застосовуються в галузі виробництва, для побутової сфери - у повсякденному житті (тут основну роль металовиробу грають при виконанні ремонтних робіт).

Кріпильні вироби поділяються на метричні (гайки, болти, гвинти, шпильки, шайби) і не метричні (саморізи та шурупи, цвяхи, дюбелі та інші). Ця класифікація залежить від різьбового кроку. У першу групу входять елементи з різьбовою метричною нарізкою з різним кроком, стандарт якого регламентується згідно з ГОСТ, DIN або ISO. Друга група представлена ​​виробами, що відрізняються різними формами, матеріалами виробу та конфігурацією.

На що звертати увагу при купівлі металовиробів

Спеціальне покриття надає кріпильним виробам привабливого зовнішнього вигляду і збільшує їх довговічність. Так, при оксидуванні металеві металовироби набувають чорного або темно-сірого кольору. Однак особливого захисту від використання цього методу не варто очікувати. Метизи, що пройшли оксидування, також піддаються корозійним процесам.

Для підвищення надійності покриття використовується оцинкування, анодування, уповільнення та інші процеси. Кріплення, що пройшли таку обробку, відрізняються підвищеною довговічністю, а при необхідності їх можна використовувати кілька разів. Особлива якість покриття досягається при нікелюванні або хромуванні. Варто відзначити, що нанесення на поверхню шару металу - це складна процедура, а якщо це нікель або хром, то дорога.

Примітно, що навіть оцинковані металовироби найвищої якості можуть зазнати корозійних процесів і швидко зруйнуватися. Причина криється у шкідливих викидах, деякі елементи, з'єднуючись з водою та металом, можуть призвести до появи іржі. Тому, якщо потрібно забезпечити виняткову надійність з'єднання, постарайтеся підшукати по-справжньому нержавіючі металовироби.

Сам склад металу виготовлення інструментів і елементів будівництва теж буває різним залежно від цілей утилізації. Сталевий сплав - найбільш високотехнологічний і стійкий до корозії, екологічно чистий, тішить око зовнішніми якостями та універсальністю. Загалом, у всіх планах привабливий для промислового виробника.

Алюмінієвий сплав має низьку температуру плавлення і дає велику ливарну усадку (в 2 рази більше, ніж у сталі!). Мідноцинкові сплави міцні, хоча і схильні до деформації. Нікелевий метал серед інших найбільш стійкий до хімічного впливу. У будь-якому випадку, хороший метал не може коштувати дешево. Виберіть для себе пріоритет як, а не у фінансових вкладеннях, і вам не доведеться мучити себе довгим вибором потрібних гайок та болтів.