Особливості використання і види електричних рушникосушарок

Сушарка для рушників - багатофункціональний аксесуар для ванної. Він служить не тільки для сушіння рушників, а й виконує функції обігрівача. Стильна модель сучасного дизайну оздоблює приміщення, поділяє його на зони.

Прилади розрізняються за конструкцією, технічними характеристиками, способом встановлення. Розберемо докладно, як вибрати електричну сушарку для ванної, на які параметри варто звертати увагу, а на сайті elektrosushitel.com.ua компанії "ЭлектроСушитель" ви зможете по доступній ціні замовити найоптимальнішу для ваших умов і потреб модель від відомих виробників.  

Особливості конструкції і експлуатації

Електрична сушарка є нескладною конструкцією з вигнутої труби і ТЕНу, підключеного до джерела електроживлення. Особливості підключення залежить від конструкції моделі. Сам прилад кріплять до стіни або встановлюють на підлогу.

Найчастіше пристрої купують для ванних кімнат, але іноді вони доречні й у кухнях. Прилади виконують функції сушарки для рушників та прогрівають повітря. Приміщення ванних кімнаток зазвичай маленькі, тому такого скромного радіатора вистачає для створення комфортної температури.

Регулярне прогрівання ванної запобігає появі конденсату та вогкості. Завдяки цьому менше розмножується грибок, який здатний за короткий час повністю зіпсувати оздоблювальні матеріали та навіть викликати захворювання дихальних шляхів у мешканців будинку. Запобігти утворенню чорної цвілі простіше, ніж потім із нею боротися.

Коли найкраще використовувати електричну модель

Розрізняють кілька видів рушникосушарок – водяні, електричні, комбіновані. Для приватного будинку з автономними системами опалення та ГВП можна вибрати будь-який варіант, а ось у квартирі з централізованим опаленням більше доречн електрична або комбінована рушникосушарка для ванної.

Водяні прилади підключаються до системи ГВП (імпортні часто розраховані на підключення до опалення). Вони є трубами, якими циркулює гаряча вода. У приватному будинку господарі самі контролюють гаряче водопостачання, а власники квартир не мають такої можливості. Водяні сушарки залишаються холодними у міжсезоння, тобто у період, коли вони особливо актуальні.

Нерідко буває так, що температура в квартирі цілком комфортна, але після ванни люди відчувають холод і можуть застудитися. У таких випадках без додаткового опалювального приладу у ванній обійтися неможливо.

Електричний сушки для рушників можна включати саме в той час, коли в них дійсно є потреба. Ще одна вагома перевага - можливість легко змінювати місце розташування. Перенесення водяного приладу інше місце – трудомісткий захід, т.к. пристрій підключено до системи ГВП або опалення.

Види електричних сушок для рушників

Розрізняють «мокрі» та «сухі» конструкції. У моделях першого типу нагрівання здійснюється за рахунок теплоносія (води, антифризу або оливи), що підігрівається ТЕНом. За принципом роботи вони схожі на електрообігрівачі.

Кожен із видів теплоносіїв має власні переваги та недоліки. Олива найдовше утримує тепло після відключення живлення, але максимально можлива температура масляної рушникосушарки - 70°С. Вода прогрівається до 85 ° С, але швидше остигає. Антифриз відрізняється високою теплопровідністю.

До переваг "мокрих" приладів слід віднести здатність тримати тепло після вимкнення з мережі. А недолік – більше споживання електроенергії, ніж у «сухих» рушникосушителів. Ще один мінус – менший термін служби ТЕНів, оскільки в рідині вони швидше зношуються.

Моделі з «сухим» нагрівальним елементом довговічніші, ніж «мокрі» аналоги. В середньому вони служать на 3-5 років довше, хоча багато в чому це залежить від якості матеріалів та збирання приладів.

Пристрої цього споживають мінімум електроенергії, а модельний ряд різноманітніше, що розширює дизайнерські можливості власників приміщень.

Якому матеріалу віддати перевагу

Для виготовлення електричних сушок застосовують чорну, нержавіючу сталь і кольорові метали. Найдешевші моделі – із чорної сталі.

Зовні прилади майже не відрізняються від виробів з нержавіючої сталі, а внутрішні поверхні трубок покриті антикорозійним складом. Незважаючи на обробку, чорна сталь досить швидко руйнується і це великий мінус.

Моделі з нержавіючої сталі є універсальними і підходять практично для будь-яких ванних. Пофарбовані сушки для рушників дешевше хромованих, але і швидше втрачають презентабельний вигляд. При покупці пристрою з нержавіючої сталі слід врахувати «капризність» їх різьбових з'єднань. Краще, щоб такий рушникосушка встановлював фахівець.

Дизайнерські моделі нерідко виготовляють із алюмінію, міді або латуні. Латунні сушки для рушників надзвичайно красиві, відрізняються хорошими показниками тепловіддачі, але рідко виявляються довговічними. Мідні моделі практично бездоганні, але обходяться в рази дорожче за прилади з інших матеріалів.