Як вибрати онлайн обмінник електронних валют

Обмінники електронних валют – надзвичайно зручний та швидкий спосіб купівлі та продажу криптовалют. Що важливо, він анонімний - послуги не вимагають верифікації особистості.

Як працює обмінник

Сервіс пропонує різні платіжні напрямки – це можуть бути банки, електронні гаманці, криптовалюти, системи грошових переказів, навіть гроші. Користувач вибирає, яку валюту хоче віддати, а яку отримати.

Клієнт вводить суму покупки та вказує реквізити, куди зарахувати куплені активи. Створюється заявка на обмін. Поки діє заявка, тобто протягом 15-20 хвилин (залежить від обмінника), клієнт повинен зробити переказ валюти, що віддається, за реквізитами, які йому видали, і підтвердити, що оплата завершена. Коли обмінник отримує платіж, то відразу ж відправляє потрібні реквізити.

З цього зрозуміло, наскільки важливим є вибір надійного обмінника – адже першими відправляєте кошти саме ви, і якщо зіткнутися з шахраями, то ніякого платежу у відповідь може і не бути. У звязку з цим хочеться порадити сервіс RateEx, де представлені обмінники з високою репутацією, тут ви зможете купити біткоини приват24, а також  інші криптовалюти без ризику і на найвигідніших умовах.

Як вибрати обмінник: основні фактори

Ось аспекти, на які рекомендується звертати увагу:

  • Наявність на великих моніторингах. В інтернеті є спеціальні сервіси – моніторинги, які збирають інформацію про обмінники, що чесно працюють. Присутність на таких моніторингах сама по собі є важливою позитивною ознакою. Але на 100% довіряти теж варто: завжди існує можливість обману і вас, і моніторингу. Щоправда, адміністратори намагаються за цим стежити та видаляти зі списку неблагонадійні сервіси.
  • Курс обміну та комісії. Ми недаремно об'єднали ці параметри в один пункт, тому що в обмінниках зазвичай комісія не вказується окремо, а включена до курсу. Іншими словами, користувач повинен отримати таку суму, яку він бачить при оформленні заявки. Через те, що курси в обмінниках зазвичай прив'язані до різних криптобірж, а також багатьох інших факторів вони постійно змінюються. Згадані вище моніторинги допомагають вибрати найвигідніший курс на поточний момент часу, але знайти такий обмінник, який завжди був би найвигіднішим, практично неможливо.
  • Підтримувані валюти та платіжні системи. Звичайно, найголовніше, щоб обмінник підтримував потрібні напрямки платежу. Загалом чим більше вибір – тим краще: бувають ситуації, коли здійснити «подвійний обмін» через проміжний напрямок виявляється навіть вигіднішим, ніж прямий.
  • Якість роботи технічної підтримки. На жаль, навіть у чесних і максимально автоматизованих обмінниках нерідко трапляються загвоздки – або не вдається відправити платіж, або не надходить у відповідь, або не змінюється статус заявки. З усіх цих питань слід писати на техпідтримку, і в більшості випадків їх вдається вирішити. Добре, якщо саппорт працює цілодобово.

Зрозуміло, варто почитати відгуки про обмінник, який маєте намір використовувати. Але майте на увазі, що і позитивні, і негативні відгуки можуть бути куплені. Адекватно оцінюйте ситуацію. На моніторингах та форумах представники обмінника найчастіше відповідають на негативні відгуки та розповідають про те, чи була проблема вирішена. Це хороша ознака, отже, сервіс цінує свою репутацію.