Що таке VPN і як це працює

VPN (приватна віртуальна мережа) – це простий інструмент, який захистить вашу конфіденційність онлайн, приховавши ваше місцезнаходження та зашифрувавши трафік. Є багато причин, щоб користуватися такою технологією, зокрема в Україні. Ви захистите свої дані від хакерів, зможете отримати доступ до будь-якого стрімінгового контенту, купити квитки на літак за найвигіднішою ціною та багато іншого.

Якщо ви збираєтеся спробувати VPN, найкращий за всіма параметрами сервіс ALTVPN, про який детальніше можна дізнатися на https://altvpn.com/ru/. Тут дружній інтерфейс, високі швидкості підключення, а також першокласний захист даних. Програма дуже легко налаштувати, і вам не потрібно розумітися на складних технічних аспектах, щоб почати.

Чому вам потрібний VPN

Якщо ви дбаєте про свою безпеку, то вам потрібен VPN для повсякденного використання у своїй країні і при поїздках за кордон. Інтернет – не найбезпечніше місце для ваших приватних даних. Сьогодні тут багато загроз: хакери, IT-компанії, уряди зі своєю цензурою та рекламні компанії. Також є багато обмежень: до якого контенту ви можете отримати доступ, чим можете займатися в мережі і так далі. На щастя, хороший VPN-сервіс допоможе вирішити всі ці проблеми.

VPN шифрує всі ваші дані

Коли ви підключаєтеся до VPN-сервера, весь ваш інтернет-трафік шифрується. Це означає, що ніхто не побачить, чим ви займаєтеся онлайн навіть ваш власний інтернет-провайдер. Також ваш інтернет-провайдер не зможе занижувати швидкість інтернет-підключення, як раніше, коли ви грали онлайн або дивилися контент на стрімінгових сервісах.

Шифрування даних також не дає хакерам побачити ваші конфіденційні дані, які ви вводите на веб-сайтах (наприклад, логіни та паролі). Це особливо важливо, якщо ви користуєтеся публічними мережами WiFi, оскільки кіберзлочинцям простіше відстежувати ваші дані у публічних мережах. VPN гарантує, що якщо раптом хтось і зможе викрасти ваші дані, зловмисники все одно не зможуть їх прочитати.

VPN маскує вашу IP-адресу

Є кілька причин, чому це дуже важливо. По-перше, за вашою IP-адресою можна визначити місце розташування, що є загрозою вашої конфіденційності, якщо співвіднести цю інформацію з іншими особистими даними.

По-друге, багато сервісів (типу Netflix, HBO, Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime Video та багатьох інших) визначають за вашою IP-адресою, який контент ви можете побачити. Через геоблоки ви також не зможете подивитись популярні місцеві телевізійні канали, якщо виїдете з країни.

Єдиний спосіб приховати свою справжню IP-адресу і обійти геоблоки - замаскувати його за допомогою іншої адреси, що робить VPN. Ще раз: ніхто не зможе побачити, де ви насправді знаходитесь, а ви зможете отримати доступ до будь-якого контенту за своїм бажанням незалежно від вашого регіону проживання. Маскування IP-адреси вкрай необхідне, якщо ви хочете завантажити торрент-файл, обійти геоблоки та цензуру, насолоджуючись повною онлайн-свободою по всьому світу.

VPN блокує шкідливі сайти, рекламу та відстежувальні програми

Найкращі VPN-програми мають вбудований захист від кібератак, а також не дають шкідливим сайтам завантажувати різне шкідливе програмне забезпечення та відстежуючі програми на ваш пристрій без вашого відома. Деякі програми також блокують рекламу та спливаючі повідомлення, що надає ще один шар захисту і дає можливість насолоджуватися контентом на сайтах типу YouTube без дратівливої ​​реклами.

Як працює VPN

З погляду користувача, VPN – неймовірно проста технологія. Вам лише потрібно завантажити і встановити програму на свій пристрій, вибрати сервер на свій смак і натиснути кнопку підключення. Якщо ви вибрали якісний VPN-сервіс, ви можете бути впевнені, що після цих дій вся ваша онлайн-активність буде надійно захищена.

Що ж відбувається за лаштунками? Якщо коротко: VPN шифрує ваш трафік, а потім надсилає його через один зі своїх серверів, розташованих по всьому світу. Завдяки шифруванню ваш інтернет-провайдер не може бачити, чим ви займаєтеся онлайн. Оскільки ваш трафік проходить через інший сервер, також ніхто не може бачити вашу IP-адресу і ваше справжнє розташування.

З цього сервера VPN надсилає ваш трафік на веб-сайт або в програму. Джерелом трафіку замість вашого пристрою сайт "бачить" VPN-сервер, тому і IP-адреса він бачить не вашу, а VPN-сервер. Щоб сайти не блокували VPN, надійні VPN-провайдери регулярно оновлюють свої IP-адреси, а також пропонують вибір з кілька тисяч серверів.