Поїздка до Карпат: поради для мандрівників

Поїздка до Карпат – це прекрасний вибір для подорожі, відпочинку, оздоровлення та для отримання нових яскравих вражень. Сюди щороку приїжджають тисячі туристів і не лише з України, а й з різних куточків світу.

Поїздка до Карпат на машині або на поїзді, організована самостійно або за допомогою туристичної агенції - така подорож занурить вас у казковий світ гірського природного багатства. Чисте свіже повітря після великих забруднених міст стане для вас цілющою силою, що заповнює енергією та здоров'ям. Аромат хвої та високий вміст озону дозволяють лікувати багато захворювань дихальних шляхів або проводити їх профілактику.

Якщо ви хочете відпочити на лоні первозданної природи, насолодитися цілющим повітрям, кришталево чистими карпатськими річками і озерами, красотами древнього пралісу і квітучої полонини, відчути неперевершений місцевий колорит і щиру гостинність, хочеться порекомендувати тур в Карпати з Рівного , що організовує туристична агенція "Атлант Тур".

Близько п'яти місяців на рік гірські вершини Карпат покриті снігом. Тому зимовий туризм тут розвинений із грудня до березня. Курорти Карпат обладнані безліччю місць для катання на лижах та сноубордах. Любителі активного відпочинку будуть у захваті від місцевих пропозицій. Лісові прогулянки на велосипедах та конях, катання на санях, санках та квадрациклах, лижні траси будь-якої складності, смачна національна кухня – тур поїздка до Карпат буде для кожного цікава та захоплююча.

Багатьох людей, які планують вирушити до цього дивовижного місця, цікавлять документи для поїздки до Карпат. Громадяни України повинні мати при собі документ, який засвідчуватиме їхню особу (вітчизняний або закордонний паспорт), службове, водійське або інше посвідчення, видане державними органами. Громадяни України можуть в'їжджати до прикордонної зони та пересуватися у ній виключно на підставі документів, що засвідчують їхню особу.

Громадяни інших держав повинні мати документи, які б підтверджували законність їхнього перебування в Україні. Тільки на підставі спеціального дозволу підрозділів Прикордонних військ допускається в'їзд у зону, що знаходиться між кордоном та прикордонними спорудами. Тур поїздка до Карпат має бути ретельно спланована, підготовлені всі документи. Це дозволить вам уникнути неприємних нюансів.

Карпати – це найчистіше в екологічному плані місце України. Тут чарівна незаймана природа, безліч унікальних представників флори та фауни, чудові водоспади, струмки, річки. Тут є все для комфортного відпочинку душі та тіла. Нехай ваша екскурсійна поїздка до Карпат стане чарівним дивом у вашому житті. А щоб таке диво не завдало шкоди прекрасній природі гір, далі ми представляємо деякі загальні поради, які допоможуть вам впевненіше почуватися під час екскурсій та походів у гори.

Загальні поради для мандрівників

  • Завжди уважно стежте за вогнем під час розпалювання багать та примусів. Радять обкопати місце багаття, так іскри не підпалять суху траву. Багаття після стоянки завжди необхідно заливати водою. Часто в популярних туристичних місцях вже є місця, де вже неодноразово розводиться багаття. Найкраще по можливості знайти саме таке місце.
  • Для розпалювання багаття не варто рубати дерева. Найчастіше в лісі багато сухих гілок, які обов'язково знадобляться. Непотрібний папір, що залишився, і поліетилен акуратно спалюйте. Намагайтеся не залишати по собі сміття, адже в лісі нема кому прибирати.
  • Завжди пам'ятайте, що ви знаходитесь в унікальних природних просторах, які потрібно дбайливо оберігати та насолоджуватися ними. Недоторкані куточки природи - це завжди найкрасивіші та затребувані місця у походах.
  • Ставтеся з повагою до джерел та струмків, до мінеральних джерел. Саме ви потім питимете з них, оздоровлюючи свій організм і живлячи своє тіло цілющою водою.
  • Без необхідності не варто рвати квіти та ягоди. Вони можуть бути унікальними представниками Червоної книги. Просто насолоджуйтесь їх чудовим виглядом та ароматом!