Як вибрати міцний і надійний спецодяг: поради

У спецодязі фахівець усю зміну має виконувати виробничі завдання сумлінно та ефективно

Будь-яке промислове підприємство є зоною підвищеної небезпеки з певним набором виробничих ризиків. Для забезпечення безпечної праці необхідно використовувати засоби індивідуального захисту та якісний робочий одяг. З цих причин, у пріоритеті спецодяг з високими захисними функціями.

Високий рівень безпеки робочого костюма досягається завдяки поєднанню захисних властивостей професійних матеріалів із сучасними конструктивними рішеннями. Тому, тільки компанії з довгим досвідом роботи на ринку ЗІЗ, у розпорядженні яких знаходиться власне швейне виробництво та висококваліфікований персонал, здатні розробити колекції захисного одягу гідного рівня.

Основні характеристики надійного робочого одягу

Апріорі, тільки міцний та якісний робочий одяг може забезпечити високі захисні та споживчі функції протягом тривалого часу. Виникають питання, яким критеріям повинен відповідати спецодяг, щоб захищати споживача від промислових ризиків, бути легким у догляді та комфортним в експлуатації? Їх декілька:

  1. Важливо правильно вибрати тканину для пошиття робочого костюма. Моделі для літа виготовляють із матеріалів щільністю 220 г/м2 – 240 г/м2 з хорошими показниками повітропроникності. Тканини для літа вибирають сумішевого складу, де відсоток бавовни відповідає за гігієнічні властивості, а поліефір за характеристики міцності. Зимовий спецодяг виконується з матеріалів з мембранним покриттям та пакетом утеплювача.
  2. Досить важливий показник – стійкість матеріалу до професійного чищення та якісне фарбування. Робочий костюм під час експлуатації може бути забруднений мазутом, фарбою, тому повинен піддаватися пранню за температури 60-80°С.
  3. З особливою увагою підійдіть до захисних функцій тканини (водонепроникність, вогнестійкість, антистатика), та вибирайте костюм відповідно до ризиків вашого виробництва.

Конструктивні особливості робочого костюма

У спецодязі фахівець усю зміну має виконувати виробничі завдання сумлінно та ефективно. Тому, тільки якісно виготовлена ​​уніформа здатна забезпечити всі функції безпеки та комфорту. Які вимоги висуваються до зовнішнього вигляду сучасного спецодягу високої якості? Розглянемо деякі з них:

  1. Вся спецовка повинна виготовлятися відповідно до вимог стандартів та внутрішньої документації замовника.
  2. Додаткове оздоблення костюмів світлоповертаючими елементами та СВП-смугами збільшує видимість фахівця.
  3. Сучасний робочий костюм, що складається з куртки та напівкомбінезону, має бути вільного крою, щоб забезпечувати свободу активних рухів.
  4. Стильні компоненти обробки робочого одягу, нанесення логотипів підвищать впізнаваність бренду вашої організації.

Українська компанія ПромЗІЗ-Спецодяг торговельної марки ПромЗІЗтм (promsiz-tm.ua), протягом 27 років пропонує ринку високоякісний робочий одяг CENTER та різноманітний асортимент засобів індивідуального захисту, застосовуючи принцип комплексного обслуговування індустріальних підприємств. Ми розробляємо колекції корпоративного одягу у будь-яких стильових рішеннях замовника з матеріалів європейських та українських виробників.