Помилки в SEO просуванні сайту

Помилки в просуванні сайту найбільше властиві початківцям, які не мають достатнього досвіду в даній сфері. Тестування результатів оптимізації також може перетворитись на проблему, тому що самостійно стежити за всіма змінами практично неможливо в умовах змін правил гри.

Сфера оптимізації постійно розвивається: деякі методи виявляються ефективними, тоді як інші завдають шкоди довгостроковій перспективі. Просування сайту - це не просто оплата реклами, яка почне давати результати сама по собі. Лише інвестиції без грамотної технічної підготовки веб-ресурсу недостатньо. По посиланню продвижение сайта ви дізнаєтесь про діяльність компанії WebProcess, досвідчені фахівці якої досконало розбираються у всіх тонкощах пошукової оптимізації, і гарантують успіх вашому веб-ресурсу. 

Давайте розглянемо найпоширеніші помилки в SEO-просуванні, яких ви повинні уникнути, щоб бізнес-проект приніс бажані результати, що відповідають зусиллям.

Вибір неправильних ключових слів

Більшість оптимізаційних процесів упирається в підбір ключових слів, за якими ви хочете, щоб ваш сайт опинився в топі. Але чи ви впевнені, що взяли правильні ключові слова?

Однією з найпоширеніших помилок є нехтування перевагами пошукових систем та користувачів. Особливо це стосується довгих ключових слів. Хоча ви можете називати свої продукти та послуги певним чином, важливіше розуміти, які слова будуть використовувати ваші потенційні клієнти, щоб посилатися на них. Іноді терміни, які ви вважаєте правильними, можуть означати щось інше для інших людей або бути узагальненими. 

Переспам

Ви можете вирішити, що використання великої кількості ключових слів у кожному реченні контенту підвищить рейтинг сайту. Це переконання докорінно неправильне.

Фактично перебір із використанням ключових слів розцінюється пошуковими системами як спам, що означає зниження ефективності SEO. Ось чому просте наповнення контенту ключовими словами марне. Подібна стратегія не просто безглузда, вона може стати згубною для просування сайту. Такий підхід зробить контент неприродним і відразливим. 

Контент не відповідає запитам користувачів

Перед замовленням просування сайту під ключ власник проекту повинен відповісти на низку питань і лише після цього приступати до пошуку відповідних виконавців. Ще одна поширена помилка у SEO-оптимізації - це створення контенту, який насправді не відноситься до ключових слів.

Проблема полягає в тому, що вам потрібно ранжуватися за певним ключовим словом, але ви не можете знати, як сфокусувати текст на цільовій темі. Пошукові системи прагнуть надавати своїм користувачам релевантний контент для пошукових запитів, виконаних людьми, а не роботами. Тому якщо контент не відповідає запитам користувача і не розкриває тему, він не матиме хорошого рейтингу. 

Пропуск метатегів

Такі теги, як title, description та alt, є одними з найважливіших атрибутів при SEO-просуванні, і забувати про них не можна. Ці фактори, що оптимізують, враховуються пошуковими системами при скануванні веб-сайту, тому при правильному доборі та заповненні вони можуть підвищити продуктивність контенту.

Щоб уникнути помилок у SEO-просуванні, необхідно розуміти концепцію розкрутки проектів у Мережі. Маркетологи іноді забувають, що визначальним чинникам ставляться теги зображень. Важливе значення мають теги alt для всіх візуальних елементів, які ви включаєте у свій контент, оскільки вони є ще однією ознакою того, як ви подаєте статті та використовуєте ключові слова для них. 

Неувага до зовнішніх посилань

Щоб отримати максимальну вигоду з SEO, слід зрозуміти, що якість зовнішніх посилань важливіша за їх кількість. Ось чому краще переконатися, що на вас посилаються релевантні сайти з гарною репутацією, а не просто будь-які сміттєві веб-ресурси.

Також корисно використовувати посилання на сайти, які згадували у своєму контенті ваш проект. Це повертає велику кількість трафіку у довгостроковій перспективі. SEO-просування має виконуватись різнобічно. Непродуктивною практикою, коли справа доходить до посилань, є використання неефективного якірного тексту. Якірні тексти розповідають читачеві та пошуковим роботам, про що це посилання і яким чином воно може бути корисним для користувачів.

Уникайте використання таких варіантів, як «натисніть тут» в якості прив'язки, і переконайтеся, що ви вибираєте відповідні тексти для лінкування, оскільки застосування одних і тих самих фраз і повторення посилань може розглядатися пошуковими системами як спам.

Плутанина у внутрішніх посиланнях

Існують поширені помилки при підключенні внутрішніх посилань, яких потрібно остерігатися. Важливо подумати про найефективніші сторінки та вирішити, як розмістити їх у власному контенті. Таким чином, ви почнете посилатися на сторінки свого сайту.

Коли лінки будуть налаштовані правильно, вони зможуть забезпечити передачу ваги на просуваються сторінки. Однак переконайтеся, що ви не вмикаєте внутрішні посилання лише для того, щоб вони були у статті. Якщо вони не відповідають темі та спрямованості контенту, то результату від них не буде. Навпаки, це може призвести до сумних наслідків.

Як і у випадку із заповненням ключовими словами, важливо стежити за тим, щоб не перестаратися з внутрішніми посиланнями. Якщо зміст і лінки здадуться пошуковим роботам неприродними, проект просто не дійде до мети. Самі читачі швидко покинуть сайт, тому що не знайдуть інформації на свій запит.