Якими мають бути креми для догляду за обличчям весною

З приходом весни та тепла все стрімко змінюється – природа починає прокидатися і готується розпочати наступний цикл. Наш організм, відповідно до природних біоритмів, теж намагається налаштуватися на новий ритм. Проте, спостерігаються певні проблеми: період акліматизації може протікати з перепадами настрою та негараздами зі здоров'ям.

Наша шкіра теж не завжди встигає підлаштуватися під ці зміни. Після холодів шкіра обличчя часто стає тьмянішою, страждає від зневоднення і може почати лущитися або, навпаки, надто блищати. У цій статті ми розглянемо проблеми, які можуть виникнути в період зміни сезонів, і що потрібно зробити для їх вирішення, а на сайті otome.com.ua ви зможете вигідно замовити якісний японський крем для обличчя OTOMЕ, а також дізнатися про основні переваги засобів саме цього бренду.

Навесні живлення шкіри погіршується через спазми капілярів, викликаного зимовим холодом та нестачею вітамінів. Тому косметологи рекомендують обов'язково скористатися різними видами кремів.

Зволожуючі

Вибирайте ті креми, у складі яких є екстракт алое, какао-бобів, олія горіхів – вони чудово живлять зневоднену шкіру. Причому зволожувати необхідно як шкіру обличчя, а й тіла. Наносити крем рекомендується на вологе тіло, а потім промокати його рушником.

Вітамінні

Прекрасно покращують колір обличчя, знімають сліди втоми креми з вітамінами А, С, Е. Незамінні навесні та мультивітамінний крем із SPF 15, а то й 30, антистрес-крем.

Вибираючи крем у магазині, крім вітамінів, шукайте у складі гіалуронову кислоту, хітозан, амінокислоти, екстракт водоростей, селен, еластин, гліцерин. Зупиняйте вибір на кремах, що мають консистенцію суфле чи мусу.

Захист від сонця

Щоб з появою сонечка на вашому обличчі не з'явилися ластовиння та пігментні плями, завчасно, ще в лютому почніть приймати нікотинову та аскорбінову кислоту. Вони знижують чутливість шкіри до ультрафіолету. Крім того, з першою появою сонечка починайте користуватися сонцезахисними кремами.

І пам'ятайте золоте правило нанесення кремів: при температурі зовнішнього повітря нижче +7 градусів, вранці наносіть на обличчя живильний крем, а ввечері зволожуючий. При температурі зовнішнього повітря вище +7 вранці наносіть зволожуючий крем, а ввечері живильний.

Очищення

Чистити шкіру навесні необхідно за допомогою м'яких ензимних скрабів і пілінгів. Інтенсивне шліфування збільшує чутливість шкіри до дії ультрафіолетових променів. Ходіть частіше в лазню, робіть дома для обличчя парові ванни.

Також не забувайте знімати макіяж косметичним молочком, гідрофільною олією або міцелярною водою. А для вмивання використовуйте пінки та гелі за типом шкіри.