Як успішно просувати свій аккаунт в інстаграм та підвищувати залученість аудиторії

Станом на 2022 рік Instagram має вже понад мільярд користувачів. Не дивлячись на велику кількість аудиторії, конкуренція за підписників стає все більш жорсткою. Тому повсякчас з'являються самі різноманітні способи залучення аудиторії. Умовно їх можна розділити на дві категорії: безкоштовні та платні.

Особливо багато спеціалістів та комерційних організації, що займаються ефективною розкруткою інстаграм акаунтів в англомовному сегменті інтернет. 

While there are many ways to boost engagement of one's Instagram profile, some of them prove to be more effective than others. For example, if you want to increase your traffic and visibility, the best thing you can do is buy a package of custom Instagram comments from a reliable service. These comments come from real accounts and, therefore, influence your engagement really fast and effectively.

Вимоги до оформлення сторінки — наводимо лад

У більшості випадків розкрутка Instagram аккаунта необхідна для комерційної, політичної або громадської діяльності. У такому випадку необхідно перейти на професійний (бізнес) аккаунт. Цю процедуру можна виконати, натиснувши у пункті меню "Налаштування", а потім у розділі "Аккаунт" переключитися на "Професійний". Ця дія дає користувачеві додаткові налаштування та можливості управління:

  • Вказується категорія — сфери діяльності та розширений опис;
  • Можливість запуску рекламних компаній;
  • У інтерфейсі з'являються нові способи зв'язку: телефон та пошта, а також мапа де можна вказати місце розташування та схему проїзду;
  • Розширена статистика: кількість переглядів, збереженнь у закладках, підписок та відписок за певний період.

Одною з найважливіших вимог є вибір влучної релевантної назви сторінки. Ця назва відрізняється від імені користувача. Комерційні акаунти зазвичай виберають назву по профілю діяльності та виконують прив'язку до регіону розташування. Наприклад, "Пиломатеріали Львів", саме по ним буде виконуватися пошук у соцмережі.

Якісний аватар є непросто лицем Instagram сторінки, а його вивіскою, вітриною та рекламним банером одночасно. Як правило, для аватара комерційної компанії використовується її видозмінений логотип. Для його модифікації рекомендується звернутися до професійних дизайнерів, які упорядкують зображення у відповідності з основними вимогами Instagram:

  • Будь-яке зображення буде у вигляді кола;
  • Тематика має викликати асоціації з основним профілем комерційної діяльності компанії;
  • Не повинно бути занадто дрібних елементів.

Одним з найважливіших аспектів є вибір правильних hashtags. Вони виконують відразу декілька функцій:

  • Стають орієнтирами для потенційного підписника, що виконує в Instagram пошук сторінок по хештегам;
  • Сприяють появі постів у стрічках тих користувачів, хто підписаний на певний hashtag;
  • Допомагають створювати підбірки постів по певній темі.

Слід відзначити, що hashtags можуть бути різної частотності:

  • Високочастотні, на кшталт #sea, #mountains, #coffee і т.і.;
  • Середньо частотні — відноситься до певної теми, що має обмеження по часу чи специфіка дії: #Eurovision2022 і т. і.;
  • Низькочастотні — використовуються досить рідко через унікальне поєднання слів, наприклад, # grapeprocessingmethodsу;
  • Унікальні або брендові — створені з назви компанії, торгової марки чи товару.

Є декілька правил, якими повинен користуватися власник Instagram аккаунта при виборі hashtags:

  1. Хештеги повинні бути релевантними та відображати тематику, яка є на зображенні чи у тексті повідомлення. Це допоможе користувачам знаходити необхідну інформацію не введе їх в оману;
  2. Пустим відзначених високочастотнимиї хештегами э надзвичайно багато і кожну хвилину додаються нові. Тому слід намагатися використовувати середньо та низькочастотні;
  3. Не слід для кожного посту копіювати визначений набір хештегів. Якщо змінювати їх з певною періодичністю, то можна суттєво розширити сферу залучення користувачів;
  4. Не рекомендується використовувати хештеги на кшталт #like... чи #лайк, гарантовано привернув увагу надзвичайно неякісної аудиторії.

Безкоштовні методи залучення – чи вартує?

Серед безкоштовних методів залучення підписників досвідчені користувачі визнають найбільш ефективними наступні:

1. Маски. Цей спосіб буде корисний для залучення підписників на сторінки з індивідуальними підприємцями або Instagram блогерами. Його ефективність залежить від кількості зображень, що є на сторінці. Існує досить багато безкоштовних програм та майстер-класів для них, що допоможуть створити безліч оригінальних масок.

2. Залучення аудиторії з тік ток каналів та інших (наприклад: Youtube). Як показує практика, одне вдале вірусне відео може привести на Instagram сторінку від декількох сотень до декількох 1000 нових підписників. Причому існує декілька цікавих прийомів, які гарантовано проведуть аудиторію. Наприклад, розділити відеоролик на дві частини якраз на моменті найвиоїй кульмінації. Чого напруженіший момент, тим більша ймовірність, що користувач перейде на Instagram сторінку.

3. Взаємний піар. Цей спосіб буде корисний власникам Instagram сторінок соціальної направленості. Він полягає у знаходженні блогера з аналогічною темою та приблизно однаковою кількістю підписників. Після цього кожен з блогерів розказує на своєму акаунті про сторінку іншого. При цьому рекомендується застосовувати приховану рекламу. Тобто зробити декілька постів в сторіс, які не будуть виглядати занадто нав'язливими.