Тури вихідного дня – найдоступніший відпочинок для активних мандрівників

Маєте в запасі лише пару днів на відпочинок? Справжній прихильник активного туризму на вихідні на дивані не лежить, а використовує будь-яку можливість для виїзду на природу.

Звичайно, розраховувати на підкорення Евересту, африканське сафарі, перетин монгольських степів і пустель або подорож до норвезьких фіордів, маючи в запасі пару-трійку днів, не доводиться, але організувати чудову поїздку в Карпати на 3 дні з Рівного цілком можливо, так що звертайтесь в любий зручний час до туристичної агенції "Атлант Тур".

Незважаючи на нетривалість такого відпочинку, активний тур навіть на пару днів викличе у вас масу позитивних емоцій, а вже ковток свіжого повітря корисний у будь-яких, навіть обмежених кількостях.

Тури вихідного дня – відмінне рішення для проведення романтичних вихідних для закоханих, веселих свят для великої чи маленької компанії, дня народження чи галасливого корпоративу. Розмір компанії не має значення, адже разом збираються однодумці, яким що обговорити біля вогнища або в пішому поході.

Гарний настрій, яскраві враження, безперечна користь для здоров'я та заряд бадьорості на весь тиждень – те, що чекає на вас у турах вихідного дня незалежно від того, який маршрут чи вид турпоходу (піший похід, кінний тур вихідного дня тощо) ви віддасте перевагу.

Щоб вирушити в активний тур на вихідні, достатньо взяти із собою:

  • відповідну програмі відпочинку одяг та взуття;
  • фото-або відеокамеру;
  • за обставинами – спальник, приладдя для лазні тощо;
  • хорошу компанію (але навіть якщо ви самотні – не турбуйтеся, відмінна компанія вам буде знайдена, а у захоплюючій подорожі ви, можливо, навіть знайдете нових друзів та однодумців);
  • і, звичайно ж, обов'язково гарний настрій.

Вибираємо тур вихідного дня

Ціль активного відпочинку – бути максимально близько до природи. Тури вихідного дня незалежно від їхньої тривалості (тури на 2 дні, 3 дні або більше) є досить цікавими, насиченими, з поєднанням фізичних навантажень на свіжому повітрі та традиційного заміського релаксу (сауна, вечеря біля вогнища тощо).

Водночас, активні фізичні навантаження – не самоціль для турів вихідного дня, які одночасно з активним відпочинком пропонують цікаву культурну програму та обов'язково виділяють час для спокійного, повільного відпочинку.

Один із улюблених видів відпочинку на свіжому повітрі – верхова їзда. Багато турів на вихідні передбачають можливість кінних прогулянок заповідними куточками мальовничої української природи, для тих, хто вперше сідає у сідло – уроки верхової їзди, а також знайомство з наукою розведення коней.

Сезонність – один із факторів, що впливають на вибір походу вихідного дня. Зима - чудовий час для лижних походів по скрипучому снігу, коли ялинові лапи схилилися під вагою білосніжних шапок, а очі болять від яскравого сонця.

Навесні, як тільки підсохла земля після танення снігів, походи вихідного дня можна поєднати з ночівлями в наметах і вирушити в тур на 3 дні або більше (залежно від того, скільки днів відпочинку ви можете «вкрасти» у робочого тижня або які за тривалістю видалися свята).

Весна та літо – найкращий час для піших походів або походів на велосипедах, а вітчизняна природа за своєю красою цілком здатна затьмарити скромну рослинність Центральної Греції чи трансільванські ліси. Походи в Карпати подарують вам заряд бадьорості, гарного настрою, а крім того – допоможуть завжди залишатися у чудовій спортивній формі, що важливо для нашого міського, позбавленого фізичної активності щоденного способу життя.

Якщо у вас в запасі є час з п'ятниці до понеділка, це чудова нагода для того, щоб організувати захоплюючий тур на 3 дні або хоча б на 2.

В організації активних туристичних турів на вихідних немає жодної складності, достатньо мати відповідний для цього випадку одяг, мінімум спорядження і бажання поринути в похідну романтику дзвінкого лісу, зоряного неба, запаху багаття, пісень під гітару разом з компанією друзів та однодумців.