Опис та варіанти використання кам'яного шпону

Оформляючи інтер'єр, власники приміщень та дизайнери часто віддають перевагу камінню натурального та штучного походження. Останнім часом споживачі все частіше цікавляться кам'яним шпоном, створеним за найновішими технологіями.

Що це таке?

Кам'яним шпоном називають матеріал із унікальними характеристиками, який роблять на основі натурального кварцового сланцю. Батьківщиною останнього називають Індію та Бразилію. Добутий у каменоломні сланець має унікальну та різноманітну фактуру. Кам'яний шпон можна назвати гідною альтернативою важкому натуральному каменю. 

А вигідно замовити цей, та інший якісний природний камінь ви зможете в компанії KievStone.  

Технологія виробництва матеріалу передбачає використання смол та скловолокон. Завдяки їхньому впливу, відбувається надійне склеювання кожного з шарів виробу. Еластичний шпон знайшов своє застосування на різних основах, особливо там, де не можна використовувати натуральний камінь.

Наявність багатих природних кольорів сприяє втіленню у життя різних дизайнерських задумів.

Властивості та характеристики

У разі правильної технології обробки кам'яним шпоном споживачеві буде складно відрізнити її від природного сланцю. Однак варто зауважити, що шпон характеризується більшою мобільністю, податливістю та легше каменю. Наявність скловолокнистої основи та смол у складі матеріалу сприяє його податливості та простої згинності. Тому він є практично незамінним при обробці поверхні зі складною або кривою фактурою.

Кам'яним шпоном можна оформити інтер'єр ванної та столової кімнати. Завдяки широкому асортименту панелей кожен зможе підібрати ідеальний варіант для свого інтер'єру.

Натуральний шпон чудово виглядає з такими «сусідами», як деревина, шкіра, шпалери, бетон, кераміка та метал.

Переваги матеріалу:

  • екологічна безпека;
  • зносостійкість та водонепроникність;
  • можливість використання у важкодоступних місцях;
  • мала вага і невелика товщина шару, що дорівнює не більше 2 мм;
  • негорючість;
  • простота монтажу.

Недоліків у кам'яного шпону практично немає. Однак споживачі відзначають високу вартість матеріалу, але цей мінус можна компенсувати високими експлуатаційними можливостями виробу.

Різновиди та розміри

Нині ринку представлено кілька різновидів кам'яного шпону.

  • Slate Lite. Цей матеріал, що виготовлений з каменю, має високу міцність та велику товщину внутрішнього шару. У його складі є сланець, скловолокно та підкладка. Даний вид шпону застосовують при фасадному облицюванні, внутрішніх та зовнішніх обробках. Безшовна текстура листа дозволяє його укладати на металеву, бетонну, цегляну та дерев'яну поверхню.
  • Eco Stone – це натуральний шпон із каменю, що має підкладку із природної бавовни. Гнучким і тонким матеріалом облицьовують стіни, меблі та предмети в інтер'єрі.
  • Translucent – ​​це прозорий кам'яний шпон, який використовується для оформлення приміщень із підсвічуванням. Він характеризується яскравістю та ефектністю, тому його часто вибирають споживачі.

За допомогою композитного мармурового шпону можна зробити свій побут найоригінальнішим. Матеріал під мармур, білий, онікс, гранітний, чорний, світлий сірий та інші просто незамінні для прикраси колон, стін, перегородок.

Сфери використання

Камінь давно знаходиться у пріоритеті при оздобленні стін, а також меблевого фасаду для кухні. За умови правильності підбору фактури, майстер може досягти неповторного дизайнерського рішення у своїй кімнаті.

Кам'яний шпон знайшов своє застосування у таких випадках:

  • облицювання стін та міжкімнатних перегородок;
  • оздоблення різних ніш;
  • облицювання меблів;
  • покриття колон та інших конструкцій з напівкруглою формою;
  • основа для настінного панно.

Тонкий і легкий шпоновий лист чудово виглядає як у громадському місці, так і в затишній домашній кімнаті. Щоб прикрасити приміщення, не обов'язково покривати цим матеріалом всі стіни, можна оформити їм картинні рамки. Такий інтер'єр характеризується вишуканістю та завершеністю. Багато фахівців рекомендують включати натуральний шпон в оформлення міжкімнатних або вхідних дверей.

Також цей матеріал гарно виглядає на кухонному фартуху, каміні, на підлозі та стільниці.