Про переваги таргетованої реклами

Ніхто не любить дивитися рекламу. Але вона продовжує залишатися одним із головних інструментів залучення клієнтів. І чим більше даних про цих клієнтів вдається отримати, тим успішніше розвивається бізнес.

Переваги реклами у соціальних мережах у цьому, що люди викладають майже всю інформацію про себе. І якщо її використовувати правильно, а фахівці діджитал агентства Hann  мають значний успішний досвід у цій сфері, можна активно залучати цільову аудиторію, підвищувати продаж та збільшувати впізнаваність бренду.

Що таке таргетинг

Якщо говорити коротко, то це оголошення у соціальних мережах. Система вивчає користувачів, їх стать, вік, географічне розташування та іншу інформацію. А вже потім вони бачать пропозиції, які мають їх зацікавити.

Таргет часто плутають із контекстом. Хоча це зовсім різні інструменти. Контекстна система аналізує пошукові запити користувачів. Працювати з нею зручно, коли важко визначити цільову аудиторію. Переваги таргетингу в тому, що він підходить для будь-яких вузьконаправлених ніш. З його допомогою набагато легше просунути новий бізнес або повідомити про якийсь захід.

Отож, які основні переваги таргетингу?

Низький поріг входу на відміну інших способів реклами

Можна запустити рекламу навіть з 50 гривень. Не обов'язково дорого закуповувати рекламу у відомого блогера за незрозумілу аудиторію. Можливо, вона не з вашого регіону, не вашого достатку і т.д. Так, за невелику суму вкладень у вас будуть невеликі результати, але це відмінна можливість добре стартанути та нарощувати оберти за своїми можливостями.

Точне влучення у свою цільову аудиторію

Як би блогери не говорили про якість своєї аудиторії, якіснішої таргетованої реклами нічого очікувати. Тільки тут ви можете використовувати інтереси та поведінку користувачів в інтернеті. Чітко знайти мандрівників, ваших улюблених багатіїв та ін. Інтереси різноманітні і будь-який смак: мамочки з дітьми певного віку, наречені, любителі шопінгу, іноземні серіали, іменинники, тощо.

Точнішого попадання в аудиторію у вас не вийде. А ви додайте до цього ще й рекламу на своїх передплатників, на свою активну аудиторію та створення Look-a-Like (схожих) аудиторій. 

Швидкість

У блогера щільно забитий розклад? Пабліки не відповідають кілька днів? У таргеті вам байдуже. Ви можете запустити рекламу будь-коли, буквально за 30 хвилин (якщо є готові матеріали). І ваша реклама вже зможе приносити результати (при правильному налаштуванні). Геть тижні очікування, даєш швидкий трафік тут і зараз!

Постійність результату

Якщо ви отримуєте результати із таргетованої реклами, то тиждень від тижня вони будуть приблизно однаковими, треба буде лише коригувати оголошення, додавати картинки та тексти, щоб аудиторія сприймала це як новинку.

У блогера ваш пост може не зайти наступного разу, так як не з'явилося нової аудиторії, а стара вже повністю перейшла до вашого облікового запису (кому було цікаво). Тут ми можемо розширити аудиторію за схожими інтересами та працювати далі. 

Масштабованість

Якщо ваша реклама "зайшла", ви завжди можете просто збільшити бюджет (акуратно стежачи за цим) і отримати великі результати. Так, наприклад, якщо ви успішно протестували продаж продукту витративши 1000 грн, то наступного дня після продажу та розуміння конкретних результатів від вкладень у рекламу, збільшивши бюджет у 5 разів, кінцевий результат збільшиться на такий самий показник. 

Досяжність реклами користувача

Показуючи рекламу через таргетинг, ви 100% "покажетесь" вашій аудиторії (яку ви вибрали при налаштуванні). Ви не переплатите за тих, хто вам не потрібний. Вам не страшні "падіння охоплень", вас не кинуть на гроші. 

Чіткий вимірний результат

При роботі з сайтом ми можемо чітко заміряти результати, під час роботи будь-якого іншого рекламного інструменту (контекст, інші соц.мережі, публікації, SEO). Здійснюється все це через UTM мітки та їх досить просто відстежувати. Публікуючись у блогерів, ви не можете прорахувати прибуток у довгій перспективі, і на 100% бути впевнені, що покупка прийшла саме від нього.

Аналітика під час роботи з сайтом

При роботі з сайтом ми можемо робити величезну кількість висновків щодо кожного з оголошень рекламної кампанії. Якщо ж блогер не має промо-коду або користувачі переходять на сайт через посилання в шапці профілю. Ви не дізнаєтеся точно, чи відстежуєте статистику саме потрібної вам аудиторії, а не просто чкихось роззяв, що зайшли подивитися.

А статистика з кожної аудиторії та оголошення дозволяє швидко коригувати рекламу і отримувати більше результатів, через велику кількість тестів оголошень, це дуже корисно.