Літо – пора вітамінів!

Коли нам радять вдаватися до вітамінних комплексів в осінньо-зимовий період, все зрозуміло: менше сонця, натуральних продуктів та інших радощів життя. Але літо – сезон натуральних вітамінів, які ми отримуємо з великої кількості фруктів, овочів та ягід, що містять масу поживних речовин.

Давайте розберемося, чи важливо отримувати вітаміни додатково, а на сайті https://vitamins-group.com.ua/ ви зможете замовити якісні вітаміни, а також інші ефективні натуральні засоби, харчові добавкаи та продуктами особистої гігієни компанії Sanct Bernhard. 

ВІТАМІН D

Вітамін D виробляється в нашому організмі під впливом сонячного проміння, і більшість людей помилково вважають, що в літній період вживати його додатково не потрібно. Це хибна думка.

Для синтезу цього вітаміну у фізіологічних кількостях людині треба перебувати під сонцем приблизно з 10:00 до 15:00 хоча б двічі на тиждень. Однак далеко не всі здатні дозволити собі такий розслаблений графік.

Безумовно, знайти вітамін D можна у доступній категорії продуктів: лосось, риб'ячий жир, оселедець, сметана, яєчний жовток, сир, яловича печінка. Найбільша кількість одиниць на 100 г припадає на лосось і на риб'ячий жир - близько 600-1000 ME.

Підтримувати вітамін D на потрібному рівні необхідно регулярно, а не лише у холодний сезон. Для дорослих профілактична доза – 1000–2000 одиниць на добу, а для дітей – 600 одиниць. При дефіциті можливе порушення обміну фосфору і кальцію в організмі, а також вітамін D впливає на імунну, серцево-судинну та м'язову систему, важливий для здоров'я опорно-рухового апарату.

ВІТАМІН С

Організм не має здатності накопичувати велику кількість вітаміну С, тому необхідно на щоденній основі включати в свій раціон багаті ним продукти: щавель, шпинат, шипшина, ківі, болгарський перець, помідори, баклажани, гуава, яблука, апельсини, помело, перс , абрикоси.

Для підтримки балансу вітаміну С важливо дотримуватися кількох простих правил: по-перше, підтримувати збалансоване харчування і, по-друге, їсти фрукти та овочі. Плюс пам'ятати про те, що після термічної обробки вітамін С руйнується, тому в раціон варто включати овочі та фрукти саме у сирому вигляді.

ВІТАМІН Е

Ключова користь цього вітаміну — захист клітин організму від старіння, зменшення запальних процесів, стимулювання кровообігу шкіри голови, що, у свою чергу, запобігає випаданню волосся та зміцнює ламке та ослаблене волосся.

У літній період вітамін Е нам особливо необхідний, тому що шкіра та волосся знаходяться під впливом УФ-променів. Пляж та відпустка асоціюються у нас із шоколадною засмагою, постійним знаходженням у морі або в басейні. Для шкіри це стрес. Включення до раціону продуктів, багатих на вітамін Е, безумовно, чинитиме профілактичну дію для організму, проте варто використовувати також косметику на основі вітаміну Е.

ВІТАМІН А

Вітамін А, або ретинол, ефективний для лікування акне, запалень, відповідає за еластичність шкіри та оберігає утворення передчасних зморшок. Чому він необхідний у літній період?

Вітамін А бере участь у процесі стимулювання вироблення колагену, у виробництві та оновленні клітин епідермісу, зволожує шкіру. Влітку це важливо внаслідок частого використання сонцезахисних кремів, появи сухості та лущення шкіри. Один із плюсів ретинолу — регуляція пігментації шкіри та захист її від темних плям.