Кальцій для жіночого організму: міфи та реальність

Всі ми знаємо, наскільки важливі вітаміни та макроелементи для нашого здоров'я. Особливо лікарі виділяють кальцій, як незамінний елемент забезпечення правильної життєдіяльності жіночого організму.

На сайті sprashivalka.com ви дізнаєтесь, в яких продуктах міститься найбільше кальцію, а ми сьогодні обговоримо найпоширеніші міфи про цей важливий мікроелемент, і дізнаємося, вірити їм чи ні?

Дефіцит кальцію відбивається лише на здоров'ї кісток

Недостатнє споживання кальцію пов'язане із різними хронічними проблемами зі здоров'ям. На додаток до остеопорозу, виникає гіпертонія, преклампсія, серцеві напади та ішемічна хвороба серця, а також діабет, ожиріння та рак товстої кишки.

Тільки у жінок похилого віку розвивається остеопороз

Остеопороз (хвороба, при якій знижується щільність кісток, вони стають більш крихкими). найчастіше зустрічається у жінок старше 65 років.

Однак остеопороз зустрічається у чоловіків і молодших жінок. Наприклад, жінки, у яких рано почалася менопауза схильні до ризику. Ті, хто приймають ліки, такі як довгострокові стероїди, певні препарати для розрідження крові, препарати судом або препарати для лікування кислотного рефлюксу також знаходяться в зоні ризику.

Якщо ви не переносите лактозу, ви можете отримувати кальцій лише з добавок

Непереносимість лактози, за якої природний цукор у молочних продуктах викликає біль у животі, гази та здуття живота, є поширеним явищем.

Але не всі молочні продукти заборонені. Наприклад, у йогурті з живими культурами міститься дуже мало лактози. Витримані сири мало або зовсім не мають лактози. Наприклад, мигдаль, бобові, інжир, креветки, білокачанна капуста є джерелом кальцію.

Потреба у кальції збільшується під час вагітності

Під час вагітності достатня кількість кальцію може уникнути ризику гіпертонії, прееклампсії, передчасних пологів.

Прийом добавок кальцію забезпечить міцні кістки

Кальцій, безумовно, необхідний здоров'ю кісток, але він не гарантує, що кістки залишатимуться міцними протягом усього життя.

Аналіз, проведений Британським медичним журналом та 59 досліджень, у яких брало участь понад 13 000 осіб віком від 50 років, показав, що достатня кількість кальцію з їжі або добавок підвищує мінеральну щільність кісток до 1,8%. Але цього недостатньо для запобігання переломам. Щоб кістки були міцні, необхідно збалансоване харчування та фізичні вправи.