Основні правила експлуатації холодильника, які продовжать його термін служби

Вважаєте, що достатньо придбати якісний холодильник, розмістити його на кухні, завантажити продукти і все - техніка працюватиме довго і безвідказно? Це не зовсім так, адже необхідно, насамперед, дотримуватись правил експлуатації холодильника, саме це - гарантія довговічної та безперебійної роботи приладу.

У сьогоднішній статті ми дізнаємося, як правильно користуватися цим електроприладом, щоб уникнути проблем у майбутньому. А якщо вже сталася поломка холодильника, то на сайті https://fixme.com.ua/remont-kholodylnykiv/ ви дізнаєтесь, де у Львові швидко, якісно і без зайвих переплат виконають ремонт любої складності. 

Перевезення холодильника

Перевозити холодильник необхідно лише у вертикальному положенні. У виняткових випадках його можна покласти на бік, але трубка нагнітання компресора повинна бути при цьому вгорі.

Це дуже важливий момент, тому що в іншому випадку частина рідини з компресора може потрапити до конденсатора. Якщо це станеться, то при включенні холодильника ця рідина може потрапити в капілярну трубку, що призведе до порушення циркуляції фреону в контурі.

Після перевезення його потрібно поставити вертикально і відстояти протягом 3-4 годин. Тільки після цього можна вмикати.

Якщо перевезення холодильника проводиться в холодну пору року, перед включенням йому потрібно постояти в теплому приміщенні не менше 12 годин.

Розміщення 

Розміщувати холодильник можна в сухому приміщенні при температурі 15-32 градуси Цельсія. Не можна ставити холодильник близько до опалювальних приладів, радіатора, плити, а також рухати близько до стіни або розміщувати в ніші.

Необхідно забезпечити достатню циркуляцію повітря навколо холодильника, щоб уникнути перегріву.

Як мити холодильник

Внутрішню поверхню холодильника (бічні стінки, полички, пластикові частини) краще протирати слабким розчином соди. Намагатися не використовувати миючі засоби з ароматизаторами. Пластик легко вбирає всі запахи, і вони залишаються потім надовго.

Металеві частини випарника, що плаче в холодильному відділенні, а також обмерзаючі полички і стінки морозильного відділення найкраще протирати вологою ганчірочкою, змоченою чистою водою, потім дати їм просохнути.

Не рекомендується користуватися миючими хімічними препаратами, абразивними речовинами.

Розморожування 

Звичайні холодильники необхідно розморожувати кожні 2-3 місяці експлуатації. Це дозволить уникнути інтенсивного обмерзання та утворення снігової шуби у морозильному відділенні.

Холодильники сухого заморожування розморожувати можна рідше, один раз на 6-12 міс. Деякі виробники вважають, що їх можна розморожувати ще рідше (12-24 міс.), тому що з цим цілком може впоратись встановлена ​​в таких холодильниках автоматика.

Для того щоб зрозуміти, як користуватися холодильником правильно, фахівці рекомендують розморожувати його по можливості ще частіше. Це дозволить не допустити появи сторонніх запахів у камерах холодильника. Ці запахи можуть з'явитися при розмноженні мікробів, для яких прохолодне і вологе середовище - оптимальне місце проживання.

Не намагайтеся прибирати лід із металевих частин випарника гострими предметами. Випарник виготовлений із тонкого алюмінію, який легко можна пошкодити.

У краплинних холодильниках потрібно також періодично очищати стік для конденсату, розташований у нижній частині камери поблизу задньої стінки.

Після цього необхідно відсунути холодильник і вимити ємність для зливу рідини, що розташована за холодильником над компресором.

Зберігання продуктів у холодильнику

Розподіляти продукти на поличках холодильника потрібно рівномірно. Необхідно залишати вільний простір між стінками холодильника та продуктами для вільного доступу холодного повітря.

Не можна перевантажувати холодильник надмірною кількістю продуктів, однак також погано, якщо він напівпорожній.

Всі продукти, що зберігаються, необхідно тримати в закритому посуді або загортати в поліетиленову плівку. Це дозволить уникнути висихання продуктів або розповсюдження різноманітних запахів усередині холодильника.

Економія електроенергії при використанні холодильника

Не можна довго тримати відкриті дверцята холодильника. Гарячі продукти слід спочатку остудити до кімнатної температури, і потім покласти в холодильник.

Регулятор температури не слід накручувати на максимальні показники холоду, краще встановити середнє значення.

Не можна надовго залишати увімкненою кнопку швидкого заморожування в холодильнику. Він при цьому перестає відключатися та працює безперервно.