Найпоширеніші міфи про піцу

Дивно, як багато у світі існує різних чуток щодо піци! Навіть досвідчені піцамейкери часом не розуміють, звідки взялося те чи інше знання. Частина міфів породжує сама сфера, частина приноситься обивателями.

«Просто знаю, і все», «Та всі навколо так кажуть» — ці пояснення — благодатний ґрунт для поширення різноманітних міфів та небилиць, повністю відірваних від реальності. У сьогоднішній статті спробуємо спростувати найпоширеніші з них, а найвищої якості, дійсно смачну і поживну піцу в Івано-Франківську замовляйте в піцерії TREBA PIZZA, тут її понад 100 видів на будь-який смак! 

Піца неодмінно має бути круглою

Безперечно, звична нам форма – це коло. Однак фантазія піцайоло пішла далеко вперед і зараз можна бачити у продажу прямокутні піци pan або al taglio, не кажучи вже про зовсім екзотичні варіанти піци у вигляді восьминога, наприклад.

Піца al taglio, до речі, з'явилася в 60-х роках, ще її називають «al metro», через метрову довжину основи, що випікається. Al taglio буквально означає «піца для розрізу», так як для нарізування на шматки та продажу за вагою використовуються ножиці.

Піцу можна готувати в будь-якій печі

Це зовсім не так. По-перше, згадаємо ідеальну температуру приготування піци - від 320 ° до 350 ° C (для неаполітани - від 420 ° до 500 ° C). Чим вище підтримувана температура, тим швидше і соковитіше виходить піца. Пам'ятайте, кожна зайва хвилина, проведена піцою в печі, забирає 1% вологості тіста, а отже, згодом тісто просто пересушується.

У зв'язку з цим ідеальним і традиційним обладнанням для випікання правильної піци є дров'яна піч, оскільки піца в ній готується лише за 90 секунд!

Важливою складовою є матеріал, з якого виготовлена ​​піч. Досвідчені піцайоли віддають перевагу глині - це натуральний, міцний матеріал, довговічний та зносостійкий. Необхідно пам'ятати, що тільки з глини, з довгим випалом протягом декількох днів, можна отримати піч із правильними характеристиками теплоємності та балансом між куполом та подом. 

Яка різниця, яке борошно, головне – те, що зверху

Найприкріша помилка! За даними експертів, 80% успіху піци залежить від обраного вами борошна та його показників.

Одним із найважливіших таких показників якості є W – індекс сили борошна. Краще використовувати сорти з індексом W вище 300. З таким борошном виходить правильна скоринка м'яка і хрумка, золотистого кольору без будь-яких глютенових темних прошарків. Чим вище W, тим довше зріє тісто, і тим багатша і смачніша буде ваша піца.

Піца і дієта

Ми звикли думати, що борошняні продукти апріорі є калорійними і не призначені для людей, які сидять на дієті. Однак поспішаємо вас порадувати: це кричуща неправда! Не відмовляйте собі в задоволенні поласувати шматочком свіжого гарячого коржика, тим більше, він абсолютно не вплине на вашу вагу!

Насправді існує всього кілька правил, які дозволять вам їсти піцу і при цьому не набирати зайві кілограми.

  • Правило 1. Важливо не кількість тіста, а склад. Так, якщо коржик приготовлений з цільнозернового борошна, то від декількох шматочків італійських ласощів ви явно не поправитеся.
  • Правило 2. Не вживайте для харчування плавлений сир. Піца менш калорійна з класичною моцареллою, але використання чеддера і пармезану також можливе.
  • Правило 3. Вибирайте коржик, приготований з використанням оливкової, а не рослинної олії. Цей момент неймовірно важливий, тому що оливкова олія є менш калорійною і кориснішою.
  • Правило 4. Звичайно, мова йтиме про начинку. Для тих, хто худне м'ясна начинка повинна бути представлена ​​куркою або індичкою, можна вживати в їжу коржик, приготовлений з використанням морепродуктів - кальмарів, мідій, восьминога або креветок. Не зашкодить фігурі і овочева начинка: помідори, перець, гриби, зелень - все це можна вживати в їжу тим, хто стежить за кількістю споживаних калорій.