Легендарний інструмент у вашій кишені

Дуже багато людей мріє про те, щоб займатися музикою. Але з тих чи інших причин не всі здатні реалізувати це бажання. Наприклад, комусь бракує часу, інші не вірять у власні можливості. Насправді займатися музикою і навіть прославитися має змогу кожен.

Дуже багато людей мріє про те, щоб займатися музикою. Але з тих чи інших причин не всі здатні реалізувати це бажання. Наприклад, комусь бракує часу, інші не вірять у власні можливості. Насправді займатися музикою і навіть прославитися має змогу кожен, хто побажає й прикладе для цього відповідних зусиль.

Відомості, про які ви могли не знати

Музикантом стати просто, достатньо купити губну гармошку. Цей інструмент реально опанувати в будь-якому віці. Володіючи ним, можна виступати на аматорській і на професійній сцені, записувати відеоролики, розміщувати їх в соціальних мережах. Губна гармошка використовується в різних музичних стилях, а саме:

  • блюз і блюз-рок;
  • кантрі;
  • фолк;
  • джаз;
  • традиційний рок;
  • поп та інші.

Загалом, маючи бажання, вдало зіграну партію губної гармоніки можна поєднати з будь-яким напрямом.

Однією з переваг інструменту є невеликі розміри. Ви можете покласти його в кишеню, брати з собою на роботу, на відпочинок, на дачу та в інші місця. Там ви можете у вільну хвилину розбирати вправи або імпровізувати, адже для цієї мети можна використати будь-яку з «мінусовок» серед тих, що є в інтернеті. Запишіть свій виступ на відео, розмістить його на You Tube, і в такий спосіб поступово збереться армія прихильників вашого таланту. Але це станеться за умови, якщо ви проявите наполегливість.

Технічна інформація

Губну гармоніку в англомовному і професійному середовищі називають «харп». Своєю чергою, людина, що на ній грає, зветься «харпером». Музичний інструмент належить до групи язичкових. У його корпусі розташовані пластини, що зроблені з міді. Саме їх називають «язичками». Вони починають коливатися під впливом повітря, яке утворює музикант в момент гри.

В конструкції губної гармошки відсутня клавіатура. Ця особливість відрізняє її від інших музичних інструментів. Але замість клавіатури присутні отвори, що розташовані лінійно. Кожен з них відповідає конкретній ноті, що музикант і використовує під час виконання.

Які є різновиди

Губні гармошки розділяються на декілька груп:

  1. Хроматичні.
  2. Діатонічні.
  3. Октавні.
  4. Тремоло.
  5. Акордові та інші.

Хроматичні є найпоширенішим різновидом губної гармошки. Модель має особливість. Вона полягає в тому, що під одним корпусом розташовується дві гармоніки, що перемикаються між собою спеціальним перемикачем, який також допомагає здобути півтон.

На діатонічних відсутні інтервали між нотами. На октавних гармоніках язички одночасно видають звук, що робить тембр високим. На харпі «тремоло» одночасне звучання пластини спрямоване на тремоло-ефект. Гра на акордовій гармоніці построєна на використані нот «вдиху» та «видиху».

Джерело: сайт 8nota.com.ua