Як визначити якість суші

Суші – популярна японська страва, що відрізняється різноманіттям інгредієнтів, що використовуються. Для більшості на першому місці знаходяться смакові якості роликів, проте не менш важливим критерієм має бути їхня свіжість.

Доставка суши Днепр

Скориставшись послугою Доставка суши Днепр, ви можете не сумніватися в свіжості продукту – вони готуються тільки з натуральних та свіжих інгредієнтів, причому відразу після замовлення. Тут не тримають суші «про запас», адже це позначиться не лише на їхньому зовнішньому вигляді, а й на смаку. Але якщо ви купили суші у супермаркеті або залишили їх на ніч у холодильнику, важливо знати деякі правила, які допоможуть визначити свіжість продукту.

Як і будь-яка інша японська страва, роли та суші краще вживати відразу після приготування – протягом 4 годин. Однак як визначити свіжість цього смаколика, якщо ви не змогли одразу приступити до трапези?

Якість інгредієнтів

Насамперед зверніть увагу на зовнішній вигляд риби. Зіпсована риба відразу стає тьмяною, на ній не повинно бути слідів потертостей, плівок чи слизу. Якщо риба має блідий колір, швидше за все її кілька разів розморожували та заморожували, перш ніж вона потрапила до вас на стіл. Свіжий лосось завжди має яскраве забарвлення та блискучий вигляд із характерним малюнком, без наявності темних плям.

Риба не повинна бути занадто жорсткою – виняток становлять кальмари та восьминоги, чиє м'ясо злегка гумове. У решті випадків риба повинна бути ніжною і легко відкушуватися.

Не рекомендується використовувати роли, виготовлені з сирої риби. Вся річ у тому, що таке м'ясо може бути джерелом шкідливих мікроорганізмів та паразитів. В хороших суши-барах, ресторанах і службах доставки, де дійсно піклуються про здоров'я клієнта, завжди використовують тільки слабосолений лосось, та іншу якісну рибу, або термічно оброблені морепродукти, які попередньо проходять шокову заморозку.

Рис у ролах повинен бути м'яким, добре склеєним між собою та мати приємний білий колір. Якщо його текстура занадто жорстка і розсипчаста, і до того ж страва має різкий неприємний запах, вживати їх не варто - такий продукт був приготовлений дуже давно. Прозорий рис означає, що при приготуванні була використана неякісна сировина або продукт занадто довго пролежав.

Якісні та свіжі норі мають насичений темний, практично чорний колір та еластичну структуру. Як правило, водорості вбирають зайву вологу рису і стають м'якшими, а ось жорсткий лист норі свідчить про те, що страва пролежала в готовому вигляді надто багато часу.

Якщо в роллах присутні овочі, то головним критерієм їх тривалого зберігання є млявість і в'ялість. Якщо огірок чи авокадо змінили свій колір на невластивий їм, то вживати страву небезпечно для здоров'я.

До порції ролів подається лимон? Зверніть увагу на його колір - він не повинен бути тьмяним і тим більше не покритим завітреною скоринкою. Це правило відноситься до вассабі.

Запах

Не менш важливий критерій визначення свіжості суші є запах. Допускається легкий запах йоду через вміст морських водоростей. Якщо ви відчуваєте сторонні неспецифічні запахи, наприклад, надто яскравий рибний чи кислий запах, відмовтеся від вживання такої страви.