Користь конопляного насіння

Конопля відома з давніх часів і активно використовувалася людьми не тільки у побуті, а й як лікувальний засіб.

Насіння конопель, на відміну від стебел і листя, не містить психоактивних речовин — каннабіолу, який і впливає на організм. Тому покупка насіння конопель — це внесок у ваше здоров'я завдяки великій кількості поживних речовин та мінералів.

Використання насіння конопель у кулінарії

Насіння конопель є джерелом рослинного білку та поживних речовин. Насіння можна вживати сирим або використовувати як доповнення до смузі, свіжих салатів, супів або випічки. Воно має легкий горіховий аромат і яскравий смак із гіркуватістю. Гурмани будуть у захваті від цього смаку.

Останнім часом стає популярною конопляна каша, яку вважають 100% суперфудом. Для приготування насіння заливають водою і варять кілька хвилин на повільному вогні. Такий продукт є джерелом харчових волокон та корисних речовин.

З насіння виготовляють багату на мікроелементи конопляну олію. Для збереження всіх вітамінів у кулінарії використовують сировичавлену олію.

Пророщене насіння додають як харчові волокна у салати і готові страви.

Регулярне вживання продуктів із насіння конопель сприяє оздоровленню організму та відновленню життєвих сил.

Використання насіння конопель в альтернативній медицині

Лікарі вже давно підтвердили цінності конопляного насіння. Воно практично не має протипоказань і може використовуватись при лікуванні та профілактиці багатьох захворювань. Цей продукт можуть вживати люди будь-якого віку, зокрема, і діти.

Щоденне вживання уповільнює процеси старіння та підтримує організм у здоровому стані.

Позитивний вплив конопель на організм:

  • відновлює роботу травної системи завдяки великій кількості харчових волокон;
  • підвищує фізичну та мозкову активність;
  • наповнює тіло бадьорістю та енергією;
  • підвищує рівень гемоглобіну, виводить токсиаким чином запобігаючи виникненню онкологічних захворювань.

Насіння — це джерело мікроелементів, цинку, фосфору, кальцію і калію, а також вітамінів А, С, РР, Е, D і групи В, які протистоять авітамінозу і зберігають нормальну роботу внутрішніх органів і систем.

Продукти з насіння конопель — незамінне джерело корисних речовин, які наповнюють організм енергією. Щоб у цьому переконатися, досить один раз спробувати — і ви станете шанувальником цього суперфуду.

За матеріалами сайту: https://dubaseed.com/ua/nizkoroslye-sorta