Тунель кохання в Клевані - райське місце для романтиків, та закоханих пар

Матінка-природа є найкращим творцем, здатним на найдивовижніші та неповторніші шедеври. Серед них і чудова природна пам'ятка – тунель кохання у Клевані неподалік Рівного. Всі, кому вдалося побувати в цьому чудовому місці, не можуть приховати свого щирого захоплення! До того ж тунель досить романтичний і чудово підходить для фотосесій.

Варто зазначити, що в Україні багато чудових місцин, здатних здивувати найвимогливішого мандрівника, зокрема найкращі архітектурні пам'ятки України з їх детальним описом, історією, світлинами і розташуванням на карті ви знайдете на сайті travel-guide.in.ua. 

Історія виникнення

З виникненням тунелю кохання ходить безліч легенд. Найправдивіша з них розповідає про те, що це диво природи є звичайною ділянкою залізниці, що веде до деревообробного заводу міста Оржева. Кажуть, що після активного використання цього шляху він густо заріс рослинністю. Гілки дерев і чагарників поступово перепліталися, утворюючи стелю та стіни. Все це мальовничо та барвисто було сформовано природою в гарний тунель.

А ще кажуть, що колись в цих місцях була засекречена військова частина, до неї йшла колія, і її для маскування засадили рослинністю.  

Чарівність тунелю в різні пори року

Тунель кохання в Клевані – це чудове явище у будь-яку пору року. В теплий сезон він схожий на якусь казкову зелену печеру, де особливо приємно ходити разом зі своєю улюбленою половинкою. Осінні жовто-червоні, золотаві та оранжево-зелені відтінки листя роблять його по-справжньому дивовижним та вражаючим. А зимою цей диво-тунель нібито перевдягається в білосніжне вбрання, видовище дійсно вражаюче!

Ідеальні форми тунелю сформувалися завдяки поїзду, який щодня прямував даною залізничною колією. Його часто фіксують на своїх світлинах численні мандрівники і професійні фотографи, настільки чудове видовище локомотива, що рухається по акуратному тунелю.

Романтичний тунель набув великої популярності серед туристів України та зарубіжжя відносно нещодавно. Кілька років тому про нього мало хто чув, зате сьогодні він вважається одним із найдивовижніших місць у нашій країні. Має вигляд красивої та ідеальної арки, на фото він виглядає зовсім не так, як наживо.

В даний час тунель кохання в Рівному – це популярне місце для паломництва закоханих, молодят та справжніх романтиків. Існує легенда, що загадавши бажання в цьому місці, воно неодмінно здійсниться. Окрім того, тут часто проводять зйомки рекламних роликів для знаменитих брендів.

І насамкінець, як дістатися: доїхати до Клевані можна поїздом, що йде з міста Рівне до Луцька. Також можна дістатися автомобілем. Наприклад, від Києва до цієї місцевості приблизно 350 кілометрів.