Кілька причин придбати нову книгу

За останніх кілька років книги стали менш популярними через розвиток нових технологій, появу смартфонів, планшетів та ноутбуків. Тепер більшість вільного часу люди витрачають на перегляд відео, серіали, розважальні програми. Зараз мало хто читає й даремно, адже читання дозволяє не лише збільшити словниковий запас, а ще й суттєво покращити здоров'я.

Декілька причин регулярно читати перед сном

Вченими доведено, що значна кількість людей, які страждають від безсоння, ввечері виконують важкі фізичні вправи, або стикаються з серйозними навантаженнями. М'язи розігріваються, приплив крові покращується, налаштовуючи людину на бадьорість. Трохи заспокоїтися дозволить читання перед сном. Якщо за пів години до сну брати до рук книги, це стане своєрідним сигналом для мозку, що підготує його до подальшого відпочинку.

Регулярне читання книг це гарна профілактика хвороби Альцгеймера. Під час читання у мозку залучаються особливі структури, які постійно омолоджуються і насичуються киснем. Завдяки цьому вдається уникнути великої кількості захворювань.

Книга як помічник у досягненні цілей

Доведено, що люди, які регулярно читають книги, виглядають набагато молодшими за своїх однолітків. Через омолодження мозку, омолоджується й тіло людини. Ерудована людина здається набагато привабливішою через свою впевненість у собі. Це відбувається через вільне спілкування, величезний словниковий запас і вміння в кожній життєвій ситуації відшукати необхідні слова, щоб підтримати друга, підбадьорити його.

Вплив книги на мозок:

  • Щоб читання книжок приносило максимум користі, потрібно обирати особливу літературу. Це необов'язково складні економічні теорії, чи кілька способів побудови бізнесу.
  • Проте все ж таки є величезна різниця, про що читає людина. Вчені з'ясували, що книжки підвищують мотивацію, дозволяючи досягати цілей.
  • Згідно з дослідженнями, які були проведені у 2008 році, товсті діти, які читають книги, втрачали вагу набагато швидше. Учасникам експерименту, що читали, вдалося скинути у 2 рази більше зайвих кілограмів.

Існує приказка, що читач проживає тисячу життів, і це справді так. Згідно з дослідженнями вчених, було доведено, що у мозку в процесі читання активізуються ділянки, які відповідають за задоволення. Велике значення мав вміст книги. Якщо людина читала про фехтування, у його мозку працювали певні структури, що дозволяли отримувати задоволення та навантаження, схожі з одержуваними у процесі занять спортом. Звичайно, читання книг не замінить спорт, але все ж таки дозволить мозку активніше працювати.