Типові помилки при ремонті балкону

Ремонт балкона набирає все більшої популярності. Раніше – це лише місця для зберігання речей, тепер – це місце для розмов з друзями, чаювання або читання, загалом, будь-якого виду відпочинку. Тому багато господарів прагнуть переробити балкон на власний смак. Які найчастіші помилки припускаються при ремонті?

Помилка 1

Господарі хочуть перепланувати, але без погодження з певними службами. В основному до перепланування відносять з'єднання кухні з балконом або іншою суміжною кімнатою. Для цього зносять стіну між ними.

Подібні процедури необхідно документально узгоджувати з БТІ, щоб не виникло проблем під час продажу квартири чи інших неприємних ситуацій.

Помилка 2

Виведення опалювальних комунікацій на балкон. Робити це категорично заборонено, тому що на балконі температура опускається нижче нуля, що може призвести до замерзання води в батареях і їх розтріскування. Все це може призвести до сильної аварії та затоплення сусідів.

Помилка 3

Обшивка балкона зовні профнастилом, який є холодним матеріалом і не утримуватиме тепло. Його використання виправдане лише на балконах першого поверху, де він виконуватиме захисну функцію. Підходящий матеріал для обшивки – це сайдинг.

Помилка 4

Нерідко при утепленні балкона забувають прокласти пароізоляцію, яка захищає теплоізолятор від передчасного відсирення. Вона особливо потрібна при використанні мінеральної вати.

Помилка 5

Утеплення разом із балконними стінами суміжної кімнатної. Це вважається помилкою, тому що кімнатна стіна вже вважається теплою через те, що вона є внутрішньоквартирною. Необхідно утеплювати лише ті області, які безпосередньо виходять на вулицю.

Помилка 6

Оздоблення вагонкою з дерева внутрішніх поверхонь на відкритому балконі. Як би добре не було оброблене дерево від постійних перепадів температур, опадів та дії сонця, воно розбухне і розтріскається вже через кілька років.

Помилка 7

Встановлення однокамерних пластикових склопакетів. Для того, щоб балкон вийшов теплим, застосовуються дво-або трикамерні вікна.

Помилка 8

Монтажна піна не захищена від зовнішніх дій. Якщо вона контактує з опадами, сонячним світлом та іншими впливами безпосередньо, то згодом у ній утворюються щілини. Через них на балкон потрапляє волога, утворюється конденсат, а після цвіль або грибок.

Помилка 9

Меблі монтуються після декоративного ремонту. По завершенню фінішного оздоблення на балконі мало хто візьметься встановлювати стелажі або шафки, робити це необхідно в низці загального ремонту.

По цьому посиланню ви дізнаєтесь про компанію Авікон, основною спецалізацію якої є обшивка балкона та лоджії деревяною, пластиковою вагонкою, та гіпсокартоном в Києві, та області. Найвища якість, помірні ціни, чітке дотримання термнів виконання замовлення гарантується.